Miras Yoluyla Kalan Arazi Konusunda Bilgi
40 sene kadar önce dedem vefat etti. Bu vefat sonucunda dedeme ait araziler miras yoluyla çocuklarına kaldı. (Annem ve 2 dayım ) Bu vakitten sonra annem miras konusunda herhangi bir adım atmadı, pay almadı ve imza vermedi. Bu araziler dayımlar tarafından geçen süre boyunca 3. şahıslara kiralandı ve kiralama bedelleride anneme/ailemize ödenmedi. Annem 2002 yılında vefat etti. Bizlerde bu konuda yeni yeni bilgi sahibi olduğumuz için anneme verilmesi gereken pay için hak talep etmeye karar verdik.
Kalan arazilerin halen ölen dedemin üzerine olduğu konusunda duyumlarımız var. Ancak dayımlarla otudukları yeri bilmek dışında her hangi bir irtibatımız yok.
Sonuç olarak geçmişe dönük bu arazilerin kiralanma bedeli üzerindeki payımız ve bu arazilerin anneme kalan kısmıyla ilgili yasal yollara başvurup ne şekilde bir hak talep edebiliriz. Karşı tarafın böyle bir talepte bulunduğumuz konusunda bilgisi var ancak geri dönüş alamıyoruz.
İlgili arazide/arazilerde maden nedeniyle kamulaştırma yapılacağı konusunda da bir takım duyumlar aldık. Araziler Ardahan'da . Avukat arkadaşlarla ne şekilde bir anlaşma yapabiliriz, ne şekilde bir yardım alabiliriz. Hiç bir bilgim olmadığından ilk önce buraya yazmak istedim.
Eksik/muğlak noktalar varsa sorularınızla bunları ailemden öğrenerek yanıtlayabilirim.
Şimdiden yanıt verecek hukukçu arkadaşlara teşekkür ederim.
Cevap: Miras Yoluyla Kalan Arazi Konusunda Bilgi
Önce bir veraset ilamı çıkartılacak. Onunla tapu müdürlüğüne gidilecek veya bilgi edinme hakkındaki kanun gereğince Ardahan kaymakamlığına soyunuz ile ilgili bir tapu olup olmadığı sorulacak. Gelen bilgiye göre nerede ne var öğrenilecek. Bundan sonra bulacağınız avukat arkadaş dayılara ihtar çekip son 5 senenin hissenize düşen kira bedellerini (ecrimisil de denilebilir) talep edecek. Bundan sonraki gelişmeler karşı tarafın tavrına göre değişecek. Gerekirse ileride izalei şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası açılacak. Tüm bunları asla avukatsız yapmamanızı tavsiye ederim.
Cevap: Miras Yoluyla Kalan Arazi Konusunda Bilgi
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Önce bir veraset ilamı çıkartılacak. Onunla tapu müdürlüğüne gidilecek veya bilgi edinme hakkındaki kanun gereğince Ardahan kaymakamlığına soyunuz ile ilgili bir tapu olup olmadığı sorulacak. Gelen bilgiye göre nerede ne var öğrenilecek. Bundan sonra bulacağınız avukat arkadaş dayılara ihtar çekip son 5 senenin hissenize düşen kira bedellerini (ecrimisil de denilebilir) talep edecek. Bundan sonraki gelişmeler karşı tarafın tavrına göre değişecek. Gerekirse ileride izalei şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası açılacak. Tüm bunları asla avukatsız yapmamanızı tavsiye ederim.
Yanıtınız için çok teşekkür ediyorum, sağlıklı günler dilerim.