Personel Fazlalığı Gerekçesiyle İşten Çıkarılma
Sayın İlgililer,
10.10.2014 tarihinde çalışmaya başladığım iş yerinde 29.05.2015 tarihinde Cuma günü telefonuma gelen mesajda benimle birlikte bir kaç kişinin ay sonunda çıkartılacağı bildirilmiştir. (Gerekçe personel fazlalığı diye söylendi.)
Yalnız hafta sonu ay bitimine denk geldiği için pazartesi "işe gelme" demeye getirildi. İş aramam için süreç tanınmadı. Ve ben hala işsizim. hem maddi hem manevi çökmüş durumdayım. İş bulamıyorum. İşsizlik maaşı alma hakkım yok malesef. 600 iş günü şartı var (benim 545 iş günü.) :(
Daha Sonra öğrendim ki bir tek ben çıkartılmışım ve benden sonra 3-4 kişi işe alınmış. Hakkımda uyarı, ceza, savunma vb. hiçbir durum yoktur.
Haklarım ve izlemem gereken yol hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
Saygılar...
Cevap: Personel Fazlalığı Gerekçesiyle İşten Çıkarılma
Bir iş sözleşmesi imzalamışmıydınız? Belirsiz sürelimiydi. İşyerinde kaç kişi çalışmakta?
Sözleşme imzalamadım. Ofis personeliydim. İş yerinde 150 personel çalışmakta..
Alıntı:
maran rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşme imzalamadım. Ofis personeliydim. İş yerinde 150 personel çalışmakta..
İşe iade davası açabilirsiniz.
Kurumsal bir firmanın taşeronluğunu yapıyor ayrıldığım firma. İşe iade davası açtığımda, geri işe dönüş durumu olursa bu sefer yıldırma politikası izleme olasılıkları yüksek. Bu davayı açtığımda masrafı ne olur? Ne kadar sürede sonuçlanır? başka haklarım da var mı? ( soru üstüne soru oldu kusura bakmayın :( )
Kusura bakmayın ben işten çıkış tarihinize bakmadım. İşe iade davası açma süreniz geçmiş. İşe iade davaları fesih bildirim tarihinden itibaren 1 ay içinde açılması gerekir. Ama İhbarsız çıkarıldığınız için işverenden 4 Hafatlık ücretiniz kadar İhbar tazminatı talep hakkınız var.
- - - Updated - - -
İşveren bunu ödemez ise dava açmanız gerekir. Dava masrafları ile ilgili bilgim yok. Ama davayı açarken masrafların karşı tarafa yükelnmesini talep ettiğnizde kazandığınızda karşı taraftan masrafları alırsınız.