Öncelikle konuyu okuma zahmetinde bulunan tüm forum kullanıcılarına teşekkür etmek istiyorum. Mümkün olduğunca kısa şeklide sorunumu izah etmeye çalışacağım.
Hakkımda başlatılan bir icra takibi nedeniyle maaş ve ek ödemelerimden kesinti yapılması için kurumuma haciz muzekkresi yazılmış ve 2. sıraya alınmıştı. Birinci sırada olan borcum için kesinti yapılmaya devam edilirken maaş hesabı haricindeki diğer hesaplarıma bloke koyulması için bankalara talimat yazılmış. Bu arada başka kurumda geçici olarak görevlendirildiğim için çalıştığım kurum aylik odemelerimi yapıyordu. Maaş hesabıma da bir bloke yoktu. Bir süre sonra naklen tayin olarak başka kuruma atandım. Eski gorevimden ayrılıp yeni görevim başlamam için kurumuma bana Sürekli görev yolluğu tahakkuk ettirerek kendi maaş ödemelerini yaptigi bankadaki hesabıma yatırdı. Bildigim kaadriyla harcirah kanununun 61. Maddesindeki "Bu kanun hukumlerine gore yapilacak odemeler haczdilemez. " maddesi sebebiyle yolluklar haczedilemiyor. Ancak kendi kurumunda ki maas hesabımda bloke olduğu icin harcirahimi alamadım ve icra müdürlüğüne başvurdum. Burada dosyaya bakınca görevli siranin bu dosyaya geldigini ve 5 aydır maas kesintilerimin dosyaya yattığını söyledi. Son Yapılan güncellemeye göre ise borcum bitmiş ancak avukat parayi dosyadan almamiş. Bu sefer avukatlık burosunu aradım. Dosyada para olduğunu bunu almalarini ve bloke yi kaldirmalarini istedim. Dosyadan parayi aldılar ancak biz yeni hesaplama yaptık. 1800 tl daha borcun var. Kurumuna güncel borcu bildirecek ve kesinti nin devamını Isteyecegi dediler. Ancak maaş Mutemedi sırada bekleyen diğer dosyaya geçtiğini söyledi. Bu durumda güncelleme gelse bile yeniden sıra cetvelinin sonuna alinacakmis. İşyerinde çalışan biri yolluk ve harcirah ların haczidilemez kabil olmadığı için icra mahkemesine başvurmak halinde bloke nin kalkabilecegini söylüyor. Bu durumda haczedilmesi yasal olmayan parami çekmiyor um. Bu konudaki önerilerinizi rica ediyorum. Teşekkürler