İstifanın ardından beklenmesi gereken ihbar süresi ve günde iki saat iş arama hakkı
3 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum , şehir değişikliği sebebiyle istifa dilekçemi ilettim ve altı haftalık ihbar süremin başladığını en kısa zamanda yerime birinin gönderileceği söylendi.Bu aşama okurken bir bilgiyle karşılaştım , altı haftalık ihbar süresi boyunca her iş günü iki saatlik iş arama iznim olduğunu öğrendim ancak ben böyle birşey kullanmıyorum.İhbar sürem 30 ağustosta doluyor .Her gün ikişer saat olmak üzere böyle bir izin hakkım var mıdır , bu izin saatlerini kullanmadığım için bir dilekçe yazarak talep edebilir miyim yada nasıl değerlendirilebilinir ( bu izin günlerini kullanmadığım için maaşımla birlikte şirketten ayrılırken hesabıma yatırılması tercihimdir)
Cevap: İstifanın ardından beklenmesi gereken ihbar süresi ve günde iki saat iş arama hakkı
İşverene dilekçe verip ihbar süresi içersinde günde 2 saatlik iş arama izninizi ihbar süresinin sonunda toplu olarak kullanacağınızı talep edin.