Merhabalar ben düzenlemiş olduğumuz çekilişte bir firmaya ait logoyu kullandım ve iddiaya göre bu firma bize karşı hukuki işlem başlayacakmış,biz görselde logoyu o sitedeki ilanımız dolayısıyla kullanmıştık..Bu firma bize karşı neler yapabilir?
Printable View
Merhabalar ben düzenlemiş olduğumuz çekilişte bir firmaya ait logoyu kullandım ve iddiaya göre bu firma bize karşı hukuki işlem başlayacakmış,biz görselde logoyu o sitedeki ilanımız dolayısıyla kullanmıştık..Bu firma bize karşı neler yapabilir?
Çekilişte logo kullanmak tabirini anlamadım. Çekilişe ait duyurularda mı kullandınız?
Mesela ben firmam için bir çekiliş yapacağım, daha önce de hukuki.net e de firmamın reklamını vermiştim, bu yüzden çekiliş duyurusu görsellerinde hukuki.net'in amblemini kullandım. Bunun gibi bir şey mi?
çekilişli logo tabirini bende anlamadım.
yinede sorunuzu anladığım kadarıyla cevap verecem
firma size genellikle bir ihtar ile uyarır bu ihtarın amacı mahkeme önünde sizi kötü niyetli olarak suçlamak için bir aractır. bu yolu genellikle tercih edilir.
1-size ihtar çeker siz gerekeni, yaparsanız herhangi bir ceza/tazminata maruz kalmasınız
2-verilen süre geçtikten sonra ihtara rahmen kötü niyetli logo kunlanmaktan/fikri sinayi haklarının tacizi nedeniyle sizi dava eder.
veya
1-direk dava etmek suretiyle gerekeni yapar.