Reşit değilim miras hakkımı nasıl koruyabilirim?
Ben şuan reşit değilim ve annem öldü, annemden miras kaldı . Burda babam vasi olarak yetkileri nelerdir yani benim annemden kalan mirasımı istedigi gibi kullanabilir mi?
Biraz sacma olacak ama, ben babamın vasi olmasını istemesem yani babamı sikayet edebilrimiyim? Hem babamın hemde benim haklarim yetkilerim nedir? Bu konu ile ilgili bilgilendirici iyi bir açıklama yaparsanız lütfen sevinirim.
Cevap: Yardımcı olurmusunuz lütfen
Babanız velinizdir vasiniz değildir mirasçılık belgesi çıkarılması lazım noter veya mahkemeden o belgede sizin mirasçı olduğunuz yazar babanız sizden yetki almadan sizin payınızı satamaz devredemez gerekirse savcılığa haklarınız için koruma kararı verilmesini isteyebilirsiniz.
Ben reşit değilim yani nasıl yetki alacak ki yani ne yapmalıyım?
- - - Updated - - -
Babamın, benim mallarımın üstündeki yetkisi hangi durumda kalkar veya bamamın yetkisini ben sikayet ederek kaldırabilir miyim? Benim adıma yani hakkım olan ev var bamamın bu evi satmasını nasıl engelleyebilirim? Lütfen açıklayabilirmisiniz.
Alıntı:
Galatasaray1 rumuzlu üyeden alıntı
Ben reşit değilim yani nasıl yetki alacak ki yani ne yapmalıyım?
- - - Updated - - -
Babamın, benim mallarımın üstündeki yetkisi hangi durumda kalkar veya bamamın yetkisini ben sikayet ederek kaldırabilir miyim? Benim adıma yani hakkım olan ev var bamamın bu evi satmasını nasıl engelleyebilirim? Lütfen açıklayabilirmisiniz.
Sayın Oğuz bu soruyu cevaplamış.
Tamam da , benim ile kardesimin üstüne ev var ikimizde reşit değiliz ve babam bu evi satıyor şuan nasıl oluyor peki. Meşgul ediyorum ama biraz daha açıklayıcı şekilde anlatırmısınız?
O evin tapusunda kimin adı yazıyor biliyor musunuz?
Cevap: Reşit değilim miras hakkımı nasıl koruyabilirim?
Benim diye biliyorum. Bi işlem falan yapılırken benim kimligim gerekiyor yani
Cevap: Reşit değilim miras hakkımı nasıl koruyabilirim?
Yardım edecek kimse yok mu?