Sigortami gec baslatmislar
Eşim adina yaziyorum eşimin ise baslangic tarihi 2004 yılı subat ayında başlamış ama sigorta girişi 22.3.2005 olarak gözüküyor yani bir sene geç baslatipmis 4 yıllık evliyiz ben yeni fark ettim o dönemde sigortalı olarak çalışmış sahitlerimiz var eşim şu an işten ayrılmak istiyor haftalık izinlerin ve yıllık izinleri doğru düzgün kullandirilmiyor yaptığı fazla mesayiler kanunda geçen oranlarda yatirilmiyor sigortasız calistirildigi için iş sozlesmesini tek taraflı fesh etsek tazminalarini alabilirmyiz birde işsizlik sigortasindan yararlanabilirmi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tessekkurler
Cevap: Sigortami gec baslatmislar
Şahitleriniz eşinizle aynı dönemde işyerinde çealışmış şahitlermi?
Tek sebeple sınırlı kalmayın.
Hem sigortanın eksik gösterilmesi, Hem fazla mesai ücretlerinizin ödenmemesi, Hemde Kanunen hakkı olan hafta tatilinde ça lıştırılmasını, sebep göstererek noterden ihtarname çekip, Sözleşmenizi haklı nedenle fesh ettiğinizi, Bu nedenle tazminatlarınızı, maaş alacaklarınızı, kullanılmayan yıllık ücretli izinlerinizin ücretlerini, Fazla çalışma ücretlerinizi talep edip işe gitmezsiniz. İşveren sizi dikkate almaz ise Dava açmanız gerekecek.
Evet aynı dönemde sigortalı olarak çalışmış insanlar beni tedirgin eden konu sigortasız calistirildigini geç fark etmemiz bir sıkıntı yaratirlarmi
Maaşını nasıl alıyordu sigortasız olduğu sırada? Bankadan mı yoksa elden mi?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Şahitleriniz eşinizle aynı dönemde işyerinde çealışmış şahitlermi?
Tek sebeple sınırlı kalmayın.
Hem sigortanın eksik gösterilmesi, Hem fazla mesai ücretlerinizin ödenmemesi, Hemde Kanunen hakkı olan hafta tatilinde ça lıştırılmasını, sebep göstererek noterden ihtarname çekip, Sözleşmenizi haklı nedenle fesh ettiğinizi, Bu nedenle tazminatlarınızı, maaş alacaklarınızı, kullanılmayan yıllık ücretli izinlerinizin ücretlerini, Fazla çalışma ücretlerinizi talep edip işe gitmezsiniz. İşveren sizi dikkate almaz ise Dava açmanız gerekecek.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Maaşını nasıl alıyordu sigortasız olduğu sırada? Bankadan mı yoksa elden mi?
Sigortasız çalıştırıldığı dönemde maaşı elden almış şimdi birde çalıştığı restoranda paketci olarak gözükmesine rağmen zorla servise çıkarılması ve kasa ya bakması istenilmektedir şimdi siz değerli avukatlardan ricam noterden. Çekeceğimiz ihtarnameyi nasıl yazacağınız hususunda yardımcı olmamızdır sorunları bunlardan ibaret bu konular ile ilgili aynı yerde sigortalı olarak çalışmış sahitlerimiz mevcut tur