Kredi Kartı Dolandırıcılığı
Merhaba,
10 Ağustos'ta, 0(850) 660 0108 numaralı bir çağrı geldi ve yanıtladım. Aynen müşteri hizmetleri gibiydiler ve sigorta borcumun olduğunu iddaa ettiler.Kapatmak istediğimi söyledim ve istedikleri bilgileri verdim. Kısacası dolandırıldım. Sanırım yasal olarak bilgileri kendi rızamla vermiş bulunuyorum ama dolandırıldığım aşikar. Bunun da en iyi kanıtı, şu anda kredi kartı ekstremde Online Payment London GB tarafından alınan 360 TL'lik ödeme. Karşılığında ise kesinlikle bir hizmet veya ürün almadım. Ve bu numarayı da tekrar aradığımda hala aynı tezgaha devam ediyorlar.
Öğrenciyim, şu sıcak yaz aylarında dershane parası için emek emek çalışıyorum ve dolandırıcılara gidiyor param. Paramın iadesi için ne yapabilirim, para iadesi olmazsa bile bu çetenin çökertilmesi için vs. neler yapabilirim. Teşekkürler.
Cevap: Kredi Kartı Dolandırıcılığı
Hemen bankanıza bir harcama itirazı faxlayın. Olayı olduğu gibi anlatın ve sonuna para karşılığında mal veya hizmet almadım, ayrıca tarafıma fatura gönderilmedi şeklinde ekle. Vısa&Mastercart kuralları göre chargeback yaparak paranı yüzde %90 geri alabilirsin.
Hocam kredi kartı dolandırıcılığı ile ilgili konuda sonuç olarak ne oldu ? aynısı benim başıma geldi de
Alıntı:
servanvetes rumuzlu üyeden alıntı
Hocam kredi kartı dolandırıcılığı ile ilgili konuda sonuç olarak ne oldu ? aynısı benim başıma geldi de
Bu başlığı açan sayın üye, cevabını aldıktan sonra bir daha mesaj yazmamış. Umarım siz sonucun ne olduğu ile ilgili bilgi verirsiniz ki sizden sonrakilere faydası olsun.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Bu başlığı açan sayın üye, cevabını aldıktan sonra bir daha mesaj yazmamış. Umarım siz sonucun ne olduğu ile ilgili bilgi verirsiniz ki sizden sonrakilere faydası olsun.
Hocam bende sıkıntılı olan durum uykulu halimle akıllı sms ile gelen şifreyi verdim. Telefonu kapattıktan sonra mesajı kontrol ederken anladım.
Yarın savcılığa başvuru yapacağım.
Bide bilginiz var ise para provizyondaymış karşı tarafa daha aktarılmamış. Müşteri temsilcisine anlattım ama bişe yapamayacaklarını söyledi.
Ne yapmam gerekiyor ?