İTÜ Maslak Kampüsü İçerisinde Trafik Kazası
Merhabalar,
14.08.2015 tarihinde İTÜ Maslak Kampüsü sınırları içerisinde motosikletimle seyir halindeyken karşı yönden gelen aracın, karşısına bakmadan Fen-Edebiyat Fakültesi önündeki park alanına dönüş yapması sonucu frenleme yapmama rağmen kafa kafaya çarpıştık ve motorum ağır hasar aldı. (Hızımın aracı gördüğüm anda 30km/h civarında olduğunu düşünüyorum. Araç sürücüsünün kafası döneceği yöne bakmasına rağmen önce sanki beni görmüş gibi yavaşladı ki ben bu sırada fren yapmaktaydım ve yavaşça frenlemeyi kesim, ancak daha sonra aniden dönünce farkında olmadığını algılayıp sert fren yapmama rağmen yeterli mesafe kalmamıştı ve kayarak çarpıştık.)
Kaza anında dirseğim -büyük olasılıkla- çıkmış olduğu için ambulansla hastaneye kaldırıldım. Olay yerindeki iş arkadaşlarım ben hastaneden çıkıp karakola geçene kadarki süreçte benim adıma orada yer aldılar. Polis çağırılmış fakat özerk bölge olması sebebiyle trafik polisi değil, emirgan emniyet müdürlüğüne bağlı bir ekip gelerek inceleme yapmış ve şahsı alarak karakola geçmişler.
İfademi verdikten sonra öğrendiğim üzere şahıs olay yerinde hatalı beyanda bulunmuş, geldiğim yönü dahi yanlış tarif etmiş(üst kısımdaki tali yoldan geldiğimi söylemiş), olayı gözlemlemiş olan itü'nün güvenlik personeli müdahale ederek kazanın oluşunu doğru biçimde düzeltmiş. Ben hastanede ilk olarak kalça röntgeninden başlamalar sebebiyle, kolumu açmak için zorlarken çıkmış olan dirseğimin o an yerine oturup düzelmem sebebiyle(sonra röntgenlerde normal göründü) bir kaç çizik haricinde bir şeyim olmadan hastaneden çıkıp karakola geldiğimde şahıs hala kendisinin haklı olduğunu iddia etmekteydi.
Karakolda ifadem alınacağı sırada şikayetçi olup olmadığım soruldu, daha önce hiç trafik kazası geçirmediğimden dolayı olmam yada olmamam konusunda neler olacağına dair bilgi talep ettim; ilgili memurlar trafik işiyle alakaları olmadığını, o bölgenin özerk bölge olması sebebiyle trafik polisinin de ilgilenmeyeceğini ve kendi aramızda halletmemiz gerektiğini belirterek tam olarak bana yeterince yardımcı olmadılar/olamadılar. Şikayetçi olmam durumunda sürecin mahkemeye taşınacağını ve bilgileri oradan temin edeceğimi, olmazsam ise birbirimize sigorta bilgilerinin fotokopisinin verileceğinden bahsettiler. Ben de bunun üzerine şahıs suçunu kabul etmediğinden şikayetçi olmak istedim ve kazanın oluşunu tarif ederek şikayetçi olup, uzlaşmak istediğimi belirterek ifademi tamamladım. İlgili polis memurlarının vermiş olduğu "İfade Tutanağı", "Görgü ve Tespit Tutanağı" ve "Alkol Tespit Tutanağı" belgelerini alarak karakoldan ayrıldım.
Motosikletim yürür durumda değil iş yerimin önünde bekliyor. Olay yerinden fotoğraflar alındı ve anladığım kadarıyla görgü tanıkları mevcut. Pazartesi günü kamera kayıtlarına ulaşmak için çaba vereceğim. Şuan mahkemeye intikal etmesini bekliyorum ancak elim kolum bağlı ve sürecin nasıl işleyeceği/ne yapmam gerektiği konusunda bir bilgim yok.
Diğer sorularıma gelirsek:
-Motosikletimin tamiri için herhangi başka bir dava açmalı mıyım?
-Avukat tutmalı mıyım?
-Polisin olay yerindeki "Görgü ve Tespit Tutanağı"nda yer alan hasar incelemesi oldukça yüzeysel, ancak motosikletimde çok daha detaylı hasarlar olduğunu düşünüyorum fakat henüz servise götürmüş değilim ve hasarı karşılayacak param da yok.
Kısacası mağdur ve yönlendirilmeye muhtaç bir durumdayım, yardımlarını talep etmekteyim.
Cevap: İTÜ Maslak Kampüsü İçerisinde Trafik Kazası
Böyle bir platformda, bu konuda en azından bir fikir dahi belirtilmemiş olması gerçekten şaşırtıcı.
Kazadan haberim olmadı ancak bahsettiğiniz yere çok yakınım.
Sanırım okuyanlar içinde sorduğunuz soruların cevabını bilen kimse okumamış.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Kazadan haberim olmadı ancak bahsettiğiniz yere çok yakınım.
Sanırım okuyanlar içinde sorduğunuz soruların cevabını bilen kimse okumamış.
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Gözlemlerime göre öyle sanıyorum ki ya üyelerin esas ilgi alanları sosyal medya hesapları üzerindeki küfürleşme-taciz vakaları, çoğunlukla 18 yaş altı şahısların oyun karakterlerindeki sanal eşyalarının çalınması v.s ya da benim beklentilerim biraz çıtanın üzerinde. :) Her neyse.