çek ile satış için sorum olacaktı.
merhabalar 40 günlük çek ile satışını verdiğim aracın parasını alamdım sattığım sözde galerici aynı ismi taşıyan adres olarak farkli ilçede görünen fakat yerinde yellerin estiği firma adına yetkisiz imza ile çek vermiş. Bunu bankadan almadan sorgulattığımda banka çalışanı sorunu yok diyerek onay vermesi üzerine yaptım. bankadan yaprak bedelini bari alayım dedim onuda imza uyuşmazlığından dolayı vermediler. Anadolu adliyesine bu şahıs adına yaptığım suç duyurusu ise savcı tarafından kavuşturmaya gerek yok diye retedilmiş fakat enteresan olanı şu daha öncede bu kişi bu tarz konulardan suç duyurusunda bulunulmuş olmasına rağmen iptal olması. itiraz ettim sonuç bekliyorum itiraz ettiğim gün o savcının yanına çıktığımda mağdur olan ben olmama rağmen sanki ben suçluymuşum gibi dinlemeden beni kovdu ya dedim bende mağdur benim delil getirmişim size bakmayacakmısın dedim bana " Sen bu dosyaları görüyormusun itiraz etmedinmi dedi evet ettim dedim o vakit 1 ay bekle diyerek resmen kovdu " bende bunun üzerine kapıyı vurarak ve sen bu ülkeye nasıl savcı olabildin acaba diyerek odadan çıktım. ŞİMDİ sizden şunu öğrenmek istiyorum.
1 ) İtirazım kabul edilirmi ?
2 ) Paramı nasıl alacağım.
3 ) retti Savcı hakkım bulunurmu
4 ) bu işyeri ticaret odasına yer terki bildirmemiş bu yoldan gitmiş olsak izinsiz terkten 2 yıl hapis yatma durumu gerçekten varmı ?.
bu konular hakkında yardımcı olabilecek varmı ayrıca bankanın sorumluluğu nedir noterden beni çek konusunda çekmi nakitmi diye sormadan ve bana sormadan direk evrakları hazırlaması sadece benden imza istemesi doğrumu lütfen bilgi verirseniz memnun olurum saygılar...
Cevap: çek ile satış için sorum olacaktı.
1)Bu tarz durumlar ticari itilaf/problem veya alacak verecek meselesi olarak gözüktüğü için savcılık ilgilenmeyebilir.
2)Alamama ihtimali her zaman var.Çek ve senet zaman zaman kağıt parçasından fazlasını ifade etmeyebiliyor.O yüzden kişiler 3-5 aşağısına da olsa araba satışlarını nakit parayla yapıyor.
3)Reddi savcı diye bir terim pek duyulmuş bir şey değil.
4)Böyle bir durum olsa bile ne işinizde yarar ne de net bir sonuç çıkar.Bu kişinin kendi kayıtlı ticaret odasıyla alakalı bir durum.
Noterin size çekle mi aldın, senetle mi aldın, nakit mi aldın diye sorma gibi bir durumu yok.Alış verişiniz tamam mı diye zaman zaman sorulur ama kişi zaten parasını almadan imza atmayacağını bilir.Bence elinizdeki çek ve tüm bilgilerle bir avukata gitmeli en ayrıntısına kadar neler yapılmalı görüşmelisiniz.