Boşaltılan evin su borcundan kiracı mı sorumludur?
Merhabalar,
Ben geçen sene temmuz ayında bir ev kiraladım. ocak ayına kadar herşey güzel gidiyordu ancak sağlık sorunlarım nedeniyle işimden ayrılmak zorunda kaldım. Bu nedenle kiralarımı aksatmaya başladım. 3 ay sonra ev sahibi yeni çalıştığım ve gelen bütün paranın ev sahibine ödediğim günlerde çalıştığım yere gelerek beni tehdit etti ve bana yumruk attı. Sözleşmem olduğu halde zorla çıkarmak için bu yola başvurdu. 3 gün sonra tüm kira borcumu ödeyerek evden çıktım. Ancak su faturası uzun süredir gelmiyordu ve ben çıkmadan 2 gün önce su faturası geldi. ödeyemedim ve bunu halledeceğimi söyledim. Emlakçımla anlaştık çıkarken hiç bir belge vermedi. Şimdi ise elindeki senetle beni tehdit ediyor ya borcunu ödersin yada eve girerken imzaladığın kağıdı veririm 4500 tllik bir senet. Ne yapmam gerekiyor kafam almıyor artık araştırma yapıyorum ancak kesin bir sonuca varamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim iyi çalışmalar dilerim.
Cevap: Boşaltılan evin su borcundan kiracı mı sorumludur?
Kira kontratını doğru feshetmemişsiniz. Tahliye sırasında taraflar karşılıklı olarak ibralaşmalı. Su borcu size ait olduğuna göre ödemelisiniz. Ödedikten sonra kirayaverene (yetki emlakçıdaysa ona) gidip, senedinizi geri almalı, karşılıklı olarak biribirinizde herhangi bir hak ve alacağınızın kalmadığına dair belge düzenlemelisiniz.