Merhabalar arkadaşlar Hakkımda açılmış dosya Hakkında Soru..
Merhabalar hakkımda açılmış bir dosya var uyaptan baktım mahkeme tarihi ve saati var..
2 kişi şikayetçi olmuş..
internet hakaret ve kişinin kendisini tanınmayacak hale koyması süretiyle açıldı..
fakat bu olayda benimle ilgisi yok fakat şikayetçi kişiler dava açmışlar..
dava tarihi ve saati belli fakat sitede yazanlar..
hakaret karar verilmedi.
kişinin kendisini tanınmayacak hale koyması karar verilmedi.
ve iddanamenin değerlendirmesi sonucunda açılış yazmaktadır.
bunu tam anlayamadım..ve tebligat gelmedi..
1.asliye ceza mahkemesi edirneden açılmış bir davadır. tam anlamıyla anlayamadım iyi calışmalar dileği ile..
Cevap: Merhabalar arkadaşlar Hakkımda açılmış dosya Hakkında Soru..
Alıntı:
bhctpdikmen rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar hakkımda açılmış bir dosya var uyaptan baktım mahkeme tarihi ve saati var..
2 kişi şikayetçi olmuş..
internet hakaret ve kişinin kendisini tanınmayacak hale koyması süretiyle açıldı..
fakat bu olayda benimle ilgisi yok fakat şikayetçi kişiler dava açmışlar..
dava tarihi ve saati belli fakat sitede yazanlar..
hakaret karar verilmedi.
kişinin kendisini tanınmayacak hale koyması karar verilmedi.
ve iddanamenin değerlendirmesi sonucunda açılış yazmaktadır.
bunu tam anlayamadım..ve tebligat gelmedi..
1.asliye ceza mahkemesi edirneden açılmış bir davadır. tam anlamıyla anlayamadım iyi calışmalar dileği ile..
İnternet üzerinden bir hakaret savcılığa şikayet edilmiş, savcılık dava açmaya gerek görmüş, IP adresi tespit edilmiş ve size ait bir IP adresi çıkmış muhtemelen.
Verilen tarih / satte duruşmaya katılmanız faydalı olacaktır. Bu gibi durumlarda genelde HAGB kararı verilir.
merhabalar
konuyla alakam yok
1 ay önce polis cağırdı ifade verdim
şimdi yakın akrabam avukatla görüştüm
dosyayı alman gerekir bu durumda yol izlemen sucun ne olduğu bunu gidip alman gerekirdedi.
kısacası bu suçlar ıp adresleri kim tarafından yollanmış vs bu tür icerik dosyada belirtilirmi alacağım dosyada..
bu konulardan almıyorum pek..
hangi sebepten açılmış ne ile suçlanıyorum ınceleme yapılmışmı yoksa ekran görüntülerimi delil
eğer takipsizlik icin süren geçmemişsse itiraz bile edebiliriz. dedi
avukat tutup tutmayacagınıda dosyadan bellı olucaktır dedı.
bunun ıp tespıtı yapılmısmı arastırılmasını ıstıyorum fakat nasıl yapacagım savcılıga dılekcemı vermem gerekir.
Belki de bildiğiniz ama önemsemediğiniz, dava konusu olabileceğini düşünmediğiniz bir şeydir. Mesela bir forumdaki bir yazı, facebooktaki bir mesaj gibi.
Yahut sizin internet bağlantınızı kullanan biri tarafından yapılmış bir şey olabilir.
Dosyaya bakıp ne ile suçlandığınızı bilmeden bunu anlayamazsınız.
Bu gibi şikayetler farklı şehirlerde olan iki kişi arasında da olabiliyor. Bu durumda duruşma her iki kişi için de kendi ilinde yapılması sağlıklı olur mu? Dilekçeyle bu mümkün. Ancak karar mercii yani ağacın kökü şikayet eden kişinin olduğu ildeki mahkeme. Bu durumda sanık kendi ilinde duruşmada ifadesi alınsa bile karara varılabilmesi için yeterli midir?