Tehdit ve rahatsız etti diye şikayette bulunmuş
Merhabalar bugün karakoldan aradılar hakkınızda şikayet var ifade için gelin dediler buna istinaden tüm olayı özetliyerek anlatacağım bana fikirlerinizi söylemenizi rica edeceğim.
3 temmuz 2015 te ev satın aldım
evde kiracı vardı ve en kısa sürede boşaltmasını istedim bunu emlakçı ile olsun ben sözlü olarak olsun kiracıya söyledik ve oda tamam dedi aradan zaman geçtikçe eşim aradı ben aradım telefonlara çıkmadı zar zor olsada telefondan ulaştık durumu sorduğumuzda bizi sallayıp durdu 40 gün geçti ve bu süre zarfında 2 kere eşim konuştu 2 kerede ben konuştum en son konuşmamızda telefonu yüzüme kapadı ve sinirlendim peşinden attığım mesaj
Niyetin belli bende anladığınız dilden konuşacağım iş yerinizde çıkan yaygaradan ve işinizden olmaktan ben sorumlu değilim binanızda çıkacak yaygaradan ben mesul değilim ayrıca avukata verdim kira farkları ve icra masraflarıda alınacak.
aynı gün noterden ihtarname çektim kirada oturuyorum mesken olarak 40 gün önce aldığım eve ihtiyacım var diye vs...
ihtarname eline ulaşmış bugün ki soluğu karakolda almış
şimdi benim ifadede ne demem gerekli bu mesajda tehdit unsuru varmı mesajın en sonunda mahkeme ve avukat kastımdan ötürü anladığınız dilden dedim ilaveten benim karşı şikayetim olabilirmi
teşekkürler
Cevap: Tehdit ve rahatsız etti diye şikayette bulunmuş
1- (Niyetin belli bende anladığınız dilden konuşacağım iş yerinizde çıkan yaygaradan ve işinizden olmaktan ben sorumlu değilim) : Tehdit unsuru yok,
2 - (binanızda çıkacak yaygaradan ben mesul değilim) : Tehdit unsuru var,
3- (ayrıca avukata verdim kira farkları ve icra masraflarıda alınacak.) : Tehdit unsuru yok, yargıya başvuracağım şekilde ifadeler suç kapsamına girmez.
Eğer savcılık sevk eder ve hakkınızda kamu davası açılırsa ve mahkeme de tehdit suçunu sabit görürse; iyi hal, kiranın ödenmemesi yüzünden tahrik gibi vb. gibi cezayı indiren unsurları da devreye sokabilirseniz cezanın ertelenmesi ve ya şartları halinde HAGB çıkarttırabilirsiniz.