Vefat eden babamın kredi borcu
17/05/2015 tarihinde vefat eden babamın bir bankadan kredisi bulunuyordu. Ölümünden bir gün sonra bir arkadaşı banka şubesini arayarak, kredi borçları ile ilgili bilgi almış. Ne kadarlık bir borcu olduğu vs. Daha sonra ben durumu öğrenince BİMER'e başvurarak gerekli araştırmaların yapılmasını istedim. Bimer ise konuyu İş Bankasına belirtti. Yaklaşık 2 ay sonra mail adresime bankadan cevap geldi. Cevapta; 18/05/2015 itibariyle xxx kişisi bankamızı arayarak merhumun bilgilerinin sorduğunu ve sadece toplam kredi tutarını söylediklerini kabul eden bir mail göndermiş.
Şimdi ben ne yapabilirim ? Sonuçta bilgi ve sırları 3.şahıslarla telefonda paylaşarak bizi zor durumda bıraktılar.
Banka veya bilgiyi veren personele tazminat davası açabilir miyim ? Açarsam kazanma durumum ne kadardır ?
Yardımlarınızı rica ediyorum.:alala:(
Cevap: Vefat eden babamın kredi borcu
Savcılığa şikayet edebilirsiniz. Şikeyet edeceğiniz kişi ceza alabilir. tazminat konusuna gelince, bundan dolayı uğradığınız zararı belgelemeniz gerek ki, olaya bakınca bir şey çıkmaz gibi görünüyor bana.
O 3.şahsın, babanızın çektiği krediyle ilgisi nedir? Bahsettiğiniz bilgiyi alabilmesi için kredi borcuyla ve babanızla ilgili pek çok bilgiye sahip olması gerekir normalde. Her ben falanca kişinin borc durumunu öğrenmek istiyorum diye telefonda sorulan her soruya bilgi verilmez.
Bu bilginin paylaşılmasıyla karşılaştığınız maddi zararlar nelerdir?
Babam vefat etmeden önce o kişiye krediyi çekiyor. Kendisine teslim ediyor, fakat babam öldükten sonra adam bankayı arayarak, kredi kapama tutarını soruyor, bilgi alıyor ve ödemekten vazgeçiyor. Doğal olarak kredi bize kalıyor.
rahmetli babanıza kredi çektiren kişiye değil de bankaya yüklenmenizi anlayamadım neyse ne desek boş.
lasvegas'a katılıyorum bankanın burda sizi zarara uğratan bir durumu yok neden hedef banka?
Alıntı:
lasvegas rumuzlu üyeden alıntı
rahmetli babanıza kredi çektiren kişiye değil de bankaya yüklenmenizi anlayamadım neyse ne desek boş.
Neden olacak karşı taraf(3. kişi) kefil falan değil, ödemeyecekte, parada alamayacaklar bari bankayı suçlayalımda ordan ne koparırsak kar hesabı. Diğer bir değişle çamura yatmada diyebiliriz.
Önce bankayı suçlayacağınıza gidip sigortası vs. varmı araştırsaydınız ya, tüketici kredilerinin çoğunda sigorta vs. yapılıyor. Belki sigorta karşılayacak krediyi.
Alıntı:
Tolga.ard55 rumuzlu üyeden alıntı
Babam vefat etmeden önce o kişiye krediyi çekiyor. Kendisine teslim ediyor, fakat babam öldükten sonra adam bankayı arayarak, kredi kapama tutarını soruyor, bilgi alıyor ve ödemekten vazgeçiyor. Doğal olarak kredi bize kalıyor.
Yani bu 3. kişi bankayı arayıp sormasa idi kredi size değil de kendisine kalacaktı diye mi düşünüyorsunuz?