Cevap: Mirasdan mal kaçırma yardım edin ne olur
Size miras kalan başka bir şey var mı?
bana kalan herhangi bir şey yok . bazı kişilere sordum dava acabilirsin dediler bazılarıda baban elden para vermiş kardeşin tapuyu kendisi almış kendi üstüne. yapabilcegin birşey yok dediler bide ayrıyetten kardeşimde para var dükkandan kalan babamın verdigi 400 bin kadar. kardeşime dava acacıgımı söyledigimde herşey benim üstüme birşey alamazsın sana 10 bin verim sus diyor ama ben kabul etmedim
- - - Updated - - -
erdoğan bey sizce ne yapabilirim hakkımı alabilirmiyim yada en azından saklı payı
- - - Updated - - -
bişey daha sorcam örn saklı payımı aldıgımda bu dairelerdenmi almıs olurum yoksa o paradanda alabilirmiyim sonucta babam evi satıp parasını kardeşime veriyor 2 daire alıyor geriya kalan para kardeşimde
Saklı payınız için dava açabilirsiniz.
Bahsedilen rakam 800bin olsa sizein yasal payınız 400bin, saklı payınız 200bin olur kabaca
erdoğan bey peki bu 400 bin kardeşimin hesabında deyil se veya başkasının hesabına aktarmışsa yada baska türlü saklıyorsa oradan nasıl kanıtlıyabilirim
Cevap: Mirasdan mal kaçırma
Kardeşim ben hukukçu degilim fakat az çok durum belli..babanız parayi kardesinize verirken sahit filan yokmu...muhakkak duyan bilen vardir.bence sahit cok onemli..sahitleri bul,arastir...fazla dillendirmeden mahkemeye ver...
Cevap: Mirasdan mal kaçırma
Babanız hayatta iken malları üzerinde dilediği gibi tasarrufta bulunma hakkına sahiptir. Satıp parasını yiyebilir de, bir başkasına da verebilir, size de verebilir, kardeşinize de verebilir.Babanız hayatta iken herhangi bir şey yapabilme hakkınız yok. Vefatından sonra mirastan mal kaçırma iddiasıyla dava açıp saklı payınızın teslimini isteyebilirsiniz.