3 yıldır kiracı olduğum dairemden ev satılacak deyip çıkmamı isteyen mal sahibi
Merhaba, 3 yıldır kiracısı olduğum daireden eylül ün 2 sinde sözleşmesi biteceği için ev sahibim evi satacağını söyleyip çıkmamı istiyor. şuan 650 tl kira ödediğim bir daire bu ve eğer çıkarsam o fiyatlara imkanı yok bulamam. kiramı düzenli ödüyorum. ev sahibi kira sözleşmesini yenilemeyeceğnii söyledi. fakat benim bir yol bulup dairede kalmaya devam etmem mümkün değilmi. çık diyor diye çıkmak zorundamıyım. dairede kalmaya devam etsem mahkemeye verse vs ne bilim haklarım varmı. yoksa paşa paşa ev sahibini dinleyip çıkmak zorundamıyım. ben ve eşim engelliyim 1 yaşlarında kızımız var, konu hk da yardımcı olabilirseniz sevinirim saygılar
Cevap: 3 yıldır kiracı olduğum dairemden ev satılacak deyip çıkmamı isteyen mal sahibi
Cevap verebilecek kimse yokmu. Ben ve eşim engelliyiz ve ne yapacagimizi bilemiyoruz konu hakkinda bize bilgi verebilecek bir buyugümüz yokmu acaba
Cevap: 3 yıldır kiracı olduğum dairemden ev satılacak deyip çıkmamı isteyen mal sahibi
Kiranızı ödeyin, her sene tüfe oranında zammınızı yapın ve oturmaya devam edin. Sözle bir şey olmaz. Yazılı olarak noterden ihtar v.s. gönderirse o zaman sorarsınız.
Ev siz içindeyken satılırsa yeni ev sahibi size ihtar gönderir ve 6 ay mühlet verir.
Kiranızı bankaya yatırıyorsunuz değil mi?
Gec cevap icin ozur dilerim. Kirami bankaya yatırıyorum. Peki evin satılması yada ev sahibinin sözleşme bitmeden feshi sonucu çıkarmak bukadar kolayı. Kiracınin hiçbir hakkı olmuyormu yıllarca orada oturmuş kira odemis o oranda kirası düşük yeni biryere geçse yüksek kiralar ve ev sahibi de çıkarıp daha yüksek fiyata kiralayabilir. Bunlara engel yokmu acaba
- - - Updated - - -
Ayrıca eşim de bende engelliyiz ve emekliyim. Onemli bir sorum olacak ev sahibi bana sms mesaj cekerek evi bosaltma istegini 6 ay kadar oncedwn itibaren birkac kez yazarak soylemisti bu soLesme feshi icin gecerli olabilirmi acaba. Elime noterden birsey gecmedi suan sozlesmwm yenilenmismi oluyor. Başka biyerde kira ödeme imkanım yok çok pahalı kiralar. Cevaplar için şimdiden teşekkürler
Ben de size yardımcı olmak isterim. Lütfen cevaplayınız;
1- Eve girerken tahliye taahhütnamesi vermiş miydiniz?
2- Kontratınız hangi tarihte bitiyor?
Siz tahliye taahhütnamesi vermedikten sonra ev sahibi borçlar kanunu yazan sartlar olmadığı taktirde sizi evden çıkarmaz.
Ayrıca mal sahibi size ev satılıcak evden çıkma nedeni olarak göstermez.
Not: kira hukukunda kanunda kiracı 1 -0 öndededir.
Cevaplar içinde çok teşekkür ederim. Hayır vermedim taahhütname. Kira sozlesmem ayin 2 sinde bitmişti bana yazılı bir kağıt gelmedi sadece cep mesaj attı ev sahibi
Kısa mesajla tebligat olmaz, dolayısıyla kontratınız yenilenmiş sayılır. Siz kiranızı günü gününe ödeyin, tabii sözleşmede öngörülen oranda (muhtemelen TEFE/TÜFE'dir) artışınızı yapın.