Dolandırıcılık mı yoksa hukuki meselemi çözemedik
Merhabalar ben emlak işi ile uğraşıyorum bir şahıs internette kiralık verdiğim ev ilanı için aradı ve gördü evi beğenmedi daha sonra başka şehirden gelmişti kendisine başka bir ev resmini gönderdim o da beğendi kapora olarak kira ve komisyonu hesaba yatırdı.Beğendiği ev sahibi vermedi vazgeçti mesaj yazıp parasını iade edeceğimi anlattım geleceğini kendisine başka ev bulmamı istedi.
Bende kendisine başka ev buldum resimleri attım ve bir hafta sonra geldi evi tuttu beğendi kontrat ve sözleşme yapılıp para vermedi aynı fiyata buldum evi ve yatırdığı paradan ev sahibine kirayı ben verdim.komisyon da almıştım.ancak aynı gün ev sahibi ile anlaşamamış bana yalan söyledin diyor ki yalan yok ev sahibi ile sözleşmeyi fesh etmiş şimdi benden komisyonu geri vermezsem dolandırıcılıktan şikayet edeceğini ve ayrıca vermediği halde depozito verdiğini bin lira depozito verdiğini söyleyerek tehdit ediyor.
Ben evi kiralarken evden vazgeçersem komisyonu geri talep etmeyeceğim bankaya yatırdığım para kira ve komisyon olarak ev sahibine ve komisyoncuya verildi emlakcıdan alacağım yoktur diye yazı yazıp imzalatıp aldım.Şimdi bu durum dolandırıcılık mı teşekkürler
Cevap: Dolandırıcılık mı yoksa hukuki meselemi çözemedik
Ortada dolandırıcılık adına bir durum yok.Sonuçta anlattığınıza göre hileli bir işlem yok.Siz konuşmuşsunuz, şahısta rıza göstermiş ama sonrasında ev sahibi ile anlaşamamış, siz işinizi yapıp evi vermişsiniz.Artık ev sahibi ile kiracı arasındaki hukuki mesele bu