Muhtar Nereye Şikayet Edilir
Şöyle bir sorun var arkadaşlar tarafıma ceza kağıdı gelmiş 2 ay önce bende bugün mtv öderken cezamın olduğunu öğrendim, muhtarın yanına gittim muhtar yerinde yoktu yardımcısı gibi bir adam vardı neyse ceza kağıdımı aldım aldığım tarihi parafla buna itiraz edeceğim dedim adam ben anlamam dedi muhtarı aradı muhtarda telefonda olmaz ben yapamam ptt ye git ora dilekçe ver geç geldi diye dedim, söyle saçma bir şey olmayacağını senden aldığım tarihi parafla dedim, olmaz ben yapmam dedi. Şimdi arkadaşlar bu adam hakkında nasıl şikayeti olabilirim bunu nereye şikayet edebilirim.
Cevap: Muhtar Nere Şikayet Edilir
Muhtarı neden şikayet edeceksin onu doğrusu anlamadım, muhtara bırakılan tebligat hangi gün bırakıldıysa o gün almış sayılırsın, senin muhtardan aldığın tarihin bir önemi yok.
Alıntı:
lyon rumuzlu üyeden alıntı
Muhtarı neden şikayet edeceksin onu doğrusu anlamadım, muhtara bırakılan tebligat hangi gün bırakıldıysa o gün almış sayılırsın, senin muhtardan aldığın tarihin bir önemi yok.
Nasıl yani benim muhtardan aldığım evrağı aldığım tarihin bir geçerliliği yokmu, mtv borcumu ödemesem cezamın dahi olduğunu bilmiyordum. Bende muhtara bu evrakı senden bugün alıyorum üzerine bugün aldığım tarihi at diyorum oda atmam diyor, ayrıca bu adam yerinde hiç bulunmuyor sürekli olarak çalışma halinde bu durumdan da şikayetçiyim. Bunu şikayet edeceğim bir merci yokmu,
Kanunen muhtarın aldığı evrak alınmış sayılıyorken muhtar tek başına kanunlara sizle beraber karşı gelerek cezanın üzerine(ki böyle bir uygulamada yok) benden şu tarihte aldı diye tarih atıp paraflaması ve bu durumun itiraz edebilme hakkı tanıması size mantıklı gelse de olabilir bir şey değil.Olmayan bir uygulamayı yapmadı diye muhtarın bir yanlışı yok.Muhtara ulaşamamak ve ondan memnun olmamanın karşılığı olarak yerel seçimlerde siz komşularınız ve yakınlarınız oy vermeyerek gerekli işlemi yapmış olursunuz.Yani muhtarı şikayet edeceğiniz yer çevreniz.
Alıntı:
Robinson_Crusoe rumuzlu üyeden alıntı
Nasıl yani benim muhtardan aldığım evrağı aldığım tarihin bir geçerliliği yokmu, mtv borcumu ödemesem cezamın dahi olduğunu bilmiyordum. Bende muhtara bu evrakı senden bugün alıyorum üzerine bugün aldığım tarihi at diyorum oda atmam diyor, ayrıca bu adam yerinde hiç bulunmuyor sürekli olarak çalışma halinde bu durumdan da şikayetçiyim. Bunu şikayet edeceğim bir merci yokmu,
Muhtar o tarihi neden atmıyor oda tuhaf atsada birşey değişmez , muhtarı şikayet konusunda sanırım kaymakama bağlılar, kaymakamlığıa bir telefon edip bilgi edinebilirsin
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Kanunen muhtarın aldığı evrak alınmış sayılıyorken muhtar tek başına kanunlara sizle beraber karşı gelerek cezanın üzerine(ki böyle bir uygulamada yok) benden şu tarihte aldı diye tarih atıp paraflaması ve bu durumun itiraz edebilme hakkı tanıması size mantıklı gelse de olabilir bir şey değil.Olmayan bir uygulamayı yapmadı diye muhtarın bir yanlışı yok.Muhtara ulaşamamak ve ondan memnun olmamanın karşılığı olarak yerel seçimlerde siz komşularınız ve yakınlarınız oy vermeyerek gerekli işlemi yapmış olursunuz.Yani muhtarı şikayet edeceğiniz yer çevreniz.
Böyle bir uygulamanın olmadığını şimdi öğrendim, peki bunun haricinde muhtarın şikayet edileceği bir merci bir kurum yokmu,
Yanlış kişiyi şikayet ederseniz sonuç alma şansınız yok.
Normal olarak postacı evrakı evinize getirir. Evde değilseniz kapıya kağıt yapıştırır evrak geldi muhtara bıraktım diye.
Muhtarın görevi evrakı alıp kutuya koymak, siz geldiğinde de vermek ki görünüşe göre muhtar görevini gayet güzel yapmış.
Sizi zor durumda bırakan postacıdır. Eğer kapınıza "evrak geldi, evde yoktunuz, muhtara bıraktım" diye kağıt yapıştırsa idi siz o gün görür ve muhtardan alırdınız evrakınızı.
Ancak postacı "ben yapıştırdım, hep yapıştırırım zaten" derse nasıl ispatlarsınız bilemem.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Yanlış kişiyi şikayet ederseniz sonuç alma şansınız yok.
Normal olarak postacı evrakı evinize getirir. Evde değilseniz kapıya kağıt yapıştırır evrak geldi muhtara bıraktım diye.
Muhtarın görevi evrakı alıp kutuya koymak, siz geldiğinde de vermek ki görünüşe göre muhtar görevini gayet güzel yapmış.
Sizi zor durumda bırakan postacıdır. Eğer kapınıza "evrak geldi, evde yoktunuz, muhtara bıraktım" diye kağıt yapıştırsa idi siz o gün görür ve muhtardan alırdınız evrakınızı.
Ancak postacı "ben yapıştırdım, hep yapıştırırım zaten" derse nasıl ispatlarsınız bilemem.
Neden kimse nereye şikayet edeceğim hakkında bilgi vermiyor, yapılan işlemin yanlış olduğuna evrakı teslim edecek hakim karar verecek ben muhtardan yasa dışı bir şey istemiyorum aldığım zamanın tarihini at diyorum, hem yok diyor hemde yerinde bulunmuyor işini savsaklıyor,
Muhtarları Şikayet edeceğin yer Kaymakamlıktır.
Alıntı:
Zabıtman rumuzlu üyeden alıntı
Muhtarları Şikayet edeceğin yer Kaymakamlıktır.
Teşekkürler,