Denetimli Serbestlik Tebligatı
merhaba. öncelikle durumu anlatayım, birkaç kez uyuşturucu alışverişi yapmaktan, satıcı kişi yakalanınca, karakola çağırıldım ve ifade verdim. satıcı kişinin telefon vs iletişim araçlarından yaklaşık 150 kişi de ifadeye çağırıldı. bunlardan en az 100ü müşterisi olduğunu kabul etti. dava sonuçlandı ve 2-3 hafta önce adreslere tebligatlar gelmeye başladı. sonucunda kimileri idrar testi için amatem e kimileri ise terapi tedavisi için denetimli serbestlik müdürlüğüne sevk edildi. bana ve birkaç arkadaşıma ise herhangi bir tebligat gelmedi. ben ifademde aylardır kullanmadığımı, gerekirse şuan (ifade anında) her türlü teste tabi tutulabileceğimi, aylar önceki alışverişlerimden de pişman olduğumu belirttim. bana tebligat gelmemesinin sebebi nedir? ifadesi alınan herkese tebligat gelmesi gerekmez mi? testlerde negatif çıkacağımdan eminim, herhangi bir tedaviye gerek kalmadan kurtuldum. ancak önümüzdeki günlerde uzun süreli bir tatile çıkacağım. tebligat bu süreçte gelir mi? gelirse sırf tatilde olduğumdan kaçmakla yargılanmak istemem sonuçta. ya da ben gidip -eğer varsa- tebligatımı nereden alabilir veya sorgulatabilirim? savcılığa mı gitmem gerekir yoksa denetimli serbestlik müdürlüğüne mi?
Cevap: Denetimli Serbestlik Tebligatı
Bir e-devlet şifresi alın, oradan takip edin.
Eğer soruşturma da ya da kovuşturma da taraf iseniz, savcılıkta ve mahkemede ifade verdiyseniz, sonuçtan haberdar olmanız gerekir.
Posta da takılmış olabilir, muhtarda olabilir vs vs. bir araştırın
e-devlet e daha önce baktım. adliye bakanlığı altında sadece şahsıma açılan davalar bölümü var, orada da bir sonuç çıkmıyor. sicil sorgulama yaptım, sicilim de temiz. e-devlet te başka bir bölümden mi bakılıyor acaba tebligatlara? ancak zaten denetimli serbestlik sicile işlenmiyor ilk etapta. tedaviler ya da testler katılınmazsa 10 ay fiili hapis ya da 6000 tl para cezası varmış. tebligat gelip giden insanlara müdürlükten bu bilgi verilmiş.
bizim sadece ifademiz alındı. yani mahkemeye falan çıkmadık, bir taraf olmadık. satıcının alt kolu olan küçük satıcılar çıkmış sadece mahkemeye. dolayısıyla süreçten tebligatlar gelince haberimiz oldu. araştırıcam fakat savcılıkta mı den. ser. müdürlüğünde mi ya da başka bir yerde mi araştırmam gerekiyor onu bilemiyorum, bir bilen varsa makbule geçer.
Alıntı:
ustayalcin rumuzlu üyeden alıntı
e-devlet e daha önce baktım. adliye bakanlığı altında sadece şahsıma açılan davalar bölümü var, orada da bir sonuç çıkmıyor. sicil sorgulama yaptım, sicilim de temiz. e-devlet te başka bir bölümden mi bakılıyor acaba tebligatlara? ancak zaten denetimli serbestlik sicile işlenmiyor ilk etapta. tedaviler ya da testler katılınmazsa 10 ay fiili hapis ya da 6000 tl para cezası varmış. tebligat gelip giden insanlara müdürlükten bu bilgi verilmiş.
Bakacağınız yer en baştaki "mahkeme dava sorgulama". Ama eğer daha dava açılmadı ise, savcılık soruşturması devam ediyorsa burada göremezsiniz.
Kardesim oncelikle gecmis olsun benim fikrim ifadende ictim dediysen hakkinda islem yapilacaktir buyuk ihtimal denetimli serbestlik alirsin ama bu olay hemen olmuyor yaklasik 3-4 ay sonra mahkemeden kagit geliyor kamu davasinin ertelenmesine denetimli serbeslik kararina falan filan o kisiler satici oldugu anlasildigi icin hemen mahkemeye cikarilmistir benim fikrimce. Seni ne zaman aldilar ?