ösym tarafindan tercihlerin silinmesi
Merhaba arkadaşlar, kısaca konuyu özet geçeyim, açıköğretim adalet mezunlarına yapılan bir haksızlık sonucu 2014 yılı DGS de almış oldukları puan ile tercih hakkı tanındı ve 533 kontenjan açıldı , bu sadece açıköğretim adalet mezunlara tanınan bir hak olduğu için örgün adalet yada diğer önlisans programları tercih yapamamıştır. Bende açıköğretim adalet mezunu olarak 30 tane tercih bildirdim, ancak sonuç belgem çıkmadı. ÖSYM 'den gelen yazıda tercih hakkının sadece açıköğretim adalet mezunları tanındığı, örgün adalet mezunlarının tercih hakkı bulunmadığı bu haliyle benimde örgün adalet mezunu olduğum ve tercih yapmamam gerekirken tercih yaptığım tespit edilip, tercihlerimin silindiğini söylemişler. Ancak ben açıköğretim adalet mezunuyum, ve diplamo fotokopisi tercih listem ile birlikte ÖSYM 'ye yaptıkları yanlışıklığı bildirdim, arkadaşlarım hukuk fakültelerine kayıtlarını yaptırdılar ve benim 1 yıllık emeğim boşa gitmiş oldu . Acaba bundan sonra nasıl bir yol izleyebilirim ? bana yeniden tercih hakkı veremezler çünkü kontenjanlar doldu, yeniden kontenjan açalarlarsa direk yerleşirim, yada tazminat davası açmam gerekiyor ? Bu konuda tecrübeli büyüklerimden yardım talep ediyorum , şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: ösym tarafindan tercihlerin silinmesi
Doldurduğunuz formlarda örgün mü açık öğretim mi olduğu ile ilgili bir seçenek olabilir mi?
Orada yanlışlıkla örgün olarak işaretlemiş olabilir misiniz?
Çünkü ÖSYM'nin tek tek diplomalara bakarak değerlendirme yapacağını sanmıyorum.
Cevap: ösym tarafindan tercihlerin silinmesi
form da öyle bir yer mevcut değil zaten mezuniyet bilgilerimde açık açık açıköğretim mezunu olduğum ayrıca tercih listemdede açık öğretim mezunu olduğum yazılı , zaten biz tercih yaparken mezuniyetlerimze müdahale edemiyoruz . Kaldı ki bu hak sadece açıköğretimlere tanınmış yani örgünler istese de tercih yapamıyorlar .