Cumartesi Yıllık izinleri hakkında

Cumartesi günü yarım gün (öğlene kadar) çalışılan bir yerde çalışıyorum. Yıllık izne ayrılacağım. Cuma günü çalışıp izne ayrılmak istiyorum ve bir sonraki pazartesi işe başlayacağım. Toplamda iş yerinde 9 gün olmayacağım.
cumartesi-pazar-pazartesi-salı-çarşamba-perşembe-cuma-cumartesi-pazar
Burada yıllık izin süresi 6,5 gün mü olarak sayılır 7 gün olarak mı? -ikinci haftadaki cumartesi günü cuma izinli olacağımdan dolayı tam gün sayılıyor ancak ilk cumartesi de mi tam gün olarak sayılır.-
Bunu öğrenmek istiyorum.

Cevap: Cumartesi Yıllık izinleri hakkında

İster tam ister yarım çalışılsın, isterse hiç çalışılmasın, cumartesileri yıllık izinden sayılır.
Sizin verdiğiniz şekildeki bir izin 6 gün sayılmalıdır. Çünkü Cumartesilerden biri sayılıp biri sayılmayacaktır.

İlk cumartesi firma yarım gün çalışıldığından dolayı yarım gün sayılması gerekmez mi? Çalışıldığı halde hiç sayılmaması sanki yanlış oldu. Her ne kadar yazdıklarınız benim lehimde olsa da burada emin olmak istiyorum. İlk cumartesi günü kesinlikle sayılmamalı mı?

Alıntı:

academi_ rumuzlu üyeden alıntı

İlk cumartesi firma yarım gün çalışıldığından dolayı yarım gün sayılması gerekmez mi? Çalışıldığı halde hiç sayılmaması sanki yanlış oldu. Her ne kadar yazdıklarınız benim lehimde olsa da burada emin olmak istiyorum. İlk cumartesi günü kesinlikle sayılmamalı mı?

Haklısınız. Ben Cumartesileri çalışılmadığı varsayımı ile yazdım. Yarım gün çalışılan yerlerde nasıl olduğunu bilmiyorum doğrusu ancak altı günde ısrarcı olmak lazım, belki IK ikna edilebilir :)

Cumartesi günü, çalışma olsa da, olmasa da, izin gününden sayılır. Bu konuda oldukça fazla yargıtay kararı bulabilirsiniz.

Alıntı:

Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı

Cumartesi günü, çalışma olsa da, olmasa da, izin gününden sayılır. Bu konuda oldukça fazla yargıtay kararı bulabilirsiniz.

Soru başka Erdoğan Bey. Cumartesilerden birinin tam sayılacağı konusunda tereddüt yok.
İki cumartesinin ikisi de tam mı biri yarım mı sayılacak yoksa sadece biri mi sayılacak diye soruluyor.

Sözleşmede açıkça bu yönde bir durum tanımlanmamışsa, 
izin süresi içindeki ilki ortasındaki veya sonundaki  her cumartesi günü aynıdır.

Alıntı:

Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı

Sözleşmede açıkça bu yönde bir durum tanımlanmamışsa, 
izin süresi içindeki ilki ortasındaki veya sonundaki  her cumartesi günü aynıdır.

Somut olay için nasıl işleyecek tam kavrayamadım:
Cuma günü ve öncesinde işe gidiyor
Cumartesi yarım gün gitmesi gerektiği halde gitmiyor, izinde.
Pazar tatil
Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma tam gün, izinli.
Cumartesi yarım gün gitmesi gerektiği halde gitmiyor, izinde.
Pazar tatil
Pazartesi işe başlıyor.
Kaç gün izin kullanmış olur?
6 mı? 6.5 mu? 7 mi?
Eğer Cumartesi çalışmıyor olsaydı 6 gün kullanmış olacaktı.

Cumartesi (izin 1.gün) +Pazar (hafta tatili)+Pazartesi (izin 2.gün)+salı (izin3.gün)+çarşamba (izin4.gün)+perşembe  (izin5.gün)+cuma (izin6.gün)+Cumartesi (izin7.gün)= Pazartesi ( 7 gün ücretli izin kullandıktan sonraki işbaşı yapılan gün)
Cumartesi çalışmıyor olsaydı da pazartesi işbaşı yaptığında 7 gün izin kullanılmış olacaktı

Benim eski işverenim bunu 5 gün sayıyordu. IK müdürümüze teşekkür ediyorum :)