Haber Kopyalamaktan Ceza Aldım Ne Yapmalıyım ?
Merhaba;
Yerel ve resmi olmayan haber sitem mevcut, bir ajansın internet sitesinde yayınladığı 2 haberi ben farklı bir kaynak'tan (Sosyal Medya İçerikli) kopyalayarak, kendi sitemde yayınladım aradan geçen yaklaşık 1 yılın sonunda ajansın hakkımda suç duyurusunda bulunduğunu öğrendim ve ifadeye çağrıldım, ifadeden sonra 1 ay içerisinde savcılık hazırlık bürosundan bir ön ödeme bildirimi aldım; 5187 sayılı basın kanunu'nun 24.maddesine aykırı hareket etmekten (bir süreli yayında yayımlanmış haber, yazı ve resimleri kaynak göstermeksizin yeniden yayımlayanlar 5.000 TL'den 10.000 TL'ye kadar ağır para cezasıyla cezalandırılırlar) İçerikli 5.000,00 TL para cezası aldım, bu cezayı 10 gün içerisinde ödemem doğrultusunda kamu davası açılmayacağını yazmışlar, bu durumla ilgili izlemem gereken hukuki yol nedir acaba ? ve aklıma takılan bir kaç madde söz konusu.
1. Kullandığım Fotoğraflar Ajansa Ait Fotoğraflar Olabilir Ancak Telif Hakkı İçin Ajansın Fotoğrafın kendine ait olduğuna dair üzerine fligran/logo yerleştirmesi gerekmektemidir, aksi durumda hak iddaa etmesi mümkünmüdür ?
2. Kanun Maddesinde yer aldığı üzere kaynak bildirme konusunda kanunda detaylı yer verilmemiştir, ben haberlerin paylaşımında ajansın ismini ve haberi yapan muhabirlerin isimlerini de paylaşmıştım, bu durum savunma olarak geçerlimidir ?
3. cezayı ödemem durumunda karşılaşacağım tahmini cezalar neler olaiblir ?
Yardımlarınız İçin Şimdiden Çok Teşekkür Ederim...