Noterden vekil tayin edilen biri kendine satış veya hibe devri yapabilir mi ?
KIYMETLİ HUKUK NET ÜYELERİ
Demizden kalan 3 adet gayrimenkul var bu gayrimenkullere 7 hisseli kat mülkiyet tapu senedine tescil edildi.
Biz hisselerini bazılarından hibe etmelerini bazılarından satmalarını talep ettik.
Talepimiz kabul edildi ama ortaklar türkiyenin 7 farklı İLİNDE olduğu için tek bir tapu müdürlüğüne gelmeleri her boyutuyla çok masraflı olduğu için ORTAKLAR KENDİ HİSSELERİNİ DEVİR SATIŞ VE HİBE YETKİSİ VERMELERİNİ TEKLİF ETTİLER (HEPSİ ETMEDİ 2 KİŞİ HARIÇ )
SORUM
1-noterden gayrimenkul alım satım ve hibeyle ilgili vekaletname alınmak suretiyle VEKİL TAYİN EDİLEN BİREY KENDİ ADINA TAPUDA TESCİL YAPABİLİRMİ ?
:alala
2-İLERDE ORTAKLIĞI GİDERME DAVASI AÇILDIĞI VAKİT 40 YILLIK GAYRİMENKULE YAPMIŞ OLDUĞUM 40 BİN TL DEĞER ARTIRICI MASRAFI MENFİ TESPİT DAVASI MARİFETİYLE GERİ ALMA HAKKIM VARMIDIR ?:alala
kıymetli yorum, cevapınızı çok merak ediyorum lütfen cevap veriniz :alala:alala:alala
Cevap: Noterden vekil tayin edilen biri kendine satiş veya hibe devri yapabilir mi ? Acil cevap bekliyorum
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
KIYMETLİ HUKUK NET ÜYELERİ
Demizden kalan 3 adet gayrimenkul var bu gayrimenkullere 7 hisseli kat mülkiyet tapu senedine tescil edildi.
Biz hisselerini bazılarından hibe etmelerini bazılarından satmalarını talep ettik.
Talepimiz kabul edildi ama ortaklar türkiyenin 7 farklı İLİNDE olduğu için tek bir tapu müdürlüğüne gelmeleri her boyutuyla çok masraflı olduğu için ORTAKLAR KENDİ HİSSELERİNİ DEVİR SATIŞ VE HİBE YETKİSİ VERMELERİNİ TEKLİF ETTİLER (HEPSİ ETMEDİ 2 KİŞİ HARIÇ )
SORUM
1-noterden gayrimenkul alım satım ve hibeyle ilgili vekaletname alınmak suretiyle VEKİL TAYİN EDİLEN BİREY KENDİ ADINA TAPUDA TESCİL YAPABİLİRMİ ?
Yapamaz çünkü o vekildir.
Cevap: Noterden vekil tayin edilen biri kendine satiş veya hibe devri yapabilir mi ? Acil cevap bekliyorum
1 soruya verdiğiniz cevapınız için çok tesekkür ederim :)
2 soru için günceldir
MENFİ TESPİT DAVASI MARİFETİYLE GERİ ALMA HAKKIM VARMIDIR
Bu davanın türü menfi tespit davası değildir.Yaptığınız masraflar çin dava açıp ortaklığın giderilmesi davasında bu hususun bekletici mesele yapılmasını talep edebilirsiniz.
Alıntı:
Av.Ergün Vardar rumuzlu üyeden alıntı
MENFİ TESPİT DAVASI MARİFETİYLE GERİ ALMA HAKKIM VARMIDIR
Bu davanın türü menfi tespit davası değildir.Yaptığınız masraflar için dava açıp ortaklığın giderilmesi davasında bu hususun bekletici mesele yapılmasını talep edebilirsiniz.
tespit davasında ortak yapılan mala tespitini talep etmek mümkün deyilse 40 bin tl değeri nasıl tahsil ediyim ???
Menfi Tespit Nedir, Menfi Tespit Davası Nedir?
Menfi Tespit kelime anlamı olarak olumsuz tespittir. Hukuk içerisindeki anlamı ise “Borçlu Olunmadığını Tespiti” dir. Bu davaya “Borçtan Kurtulma” davası da denebilir.
Alıntı:
Av.Ergün Vardar rumuzlu üyeden alıntı
Menfi Tespit Nedir, Menfi Tespit Davası Nedir?
Menfi Tespit kelime anlamı olarak olumsuz tespittir. Hukuk içerisindeki anlamı ise “Borçlu Olunmadığını Tespiti” dir. Bu davaya “Borçtan Kurtulma” davası da denebilir.
HMK mevzuatında beli olayları hukuki yarar amacıyla TESPİT DAVA TÜRÜ EKLENMİŞTİR BEN BU DAVAYI DİYORUM MENFİ TESPİT DAVASI DEYİL
SADECE TESPİT DAVASI
NOT:yukarda ben menfi tespit davası yazarak soru sordum soru sorma biçimde biraz hatalı :(