Kredisi devam eden Evin satışı hakkında
Öncelikle verdiğiniz vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Bir yıl önce 140 bin TL civarında 100 bin konut kredisi karşılığında ev satın aldım 6 ay sonra ödemede zorlandığım için başka birine satışını yaptım. Fakat evi alanda yaklaşık 110 bin kredi kullandı. Yani ikinci bir ipotek oldu. Evin satışından sonra Tapu dairesinde benim üzerime olan ipoteğin kaldırıldığını öğrendim. Şu anda kredi kartı ve krediler yüzünden icraya düşmek üzereyim. Sorum şu ki bu evin satışıyla alakalı tasarrufun iptali felan oluyormuş sanırım öyle bir şey söz konusu olur mu ? Ben 3 aydan beri 600 TL Kirayla başka bir yerde oturuyorum ve kira sözleşmemizide girişte yaptık. Evi satın alan adamda şu an eve yerleşti burda öğrenmek istediğim satmış olduğum yeni ev sahibi benim borçlarımdan dolayı sıkıntı yaşar mı? Rabb im herkese selamet versin..
- - - Updated - - -
Çok zor bir soru sorduğumu biliyorum arkadaşlar :) Lakin amacım sadece evi sattığım adamın mağdur olmaması tek düşüncem bu ben ise battı balık gitti tekne misali.
Cevap: Kredisi devam eden Evin satışı hakkında
Siz evi satarken kaç para aldınız? Gerçekte aldığınız ve tapuda beyan ettiğiniz rakamlar neler? Sattığınız kişi kim? Akraba hısım arkadaş v.s. gib bir ilişkiniz var mı? Satıştan aldığınız parayı ne yaptınız?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Siz evi satarken kaç para aldınız? Gerçekte aldığınız ve tapuda beyan ettiğiniz rakamlar neler? Sattığınız kişi kim? Akraba hısım arkadaş v.s. gib bir ilişkiniz var mı? Satıştan aldığınız parayı ne yaptınız?
Evin piyasa değeri 145 bin civarı ben 135 bine sattım akraba felan değil normal sıradan bir müşteri tapuda raiç bedeli 65 000 bin görünüyor fakat evi alan 110 bin kredi kullandı. 100 bin TL ye benim kredim kapandı kalan parayı muhtelif borçlarıma ödedim.
Siz 35 bin lira para aldınız yani. Bu eve bir şey olması zor görünüyor bana. Ancak hukukçu olmadığımı göz ardı etmeyin.
Cevabınız için teşekkür ediyorum. Daha detaylı bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa onlardan da yardım bekliyorum.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Siz 35 bin lira para aldınız yani. Bu eve bir şey olması zor görünüyor bana. Ancak hukukçu olmadığımı göz ardı etmeyin.
Şenol bey adam zaten 110 bin ipotek koydurmuş evi alırken satışı iptal edebilmeleri için o paranın ödenmesi gerekmez mi bu tür işlemlerde öncelik ipotek koyan bankaya ait değil mi ?
Dediğim gibi, benim kanaatim o eve sizin borcunuzdan dolayı bir şey yapılamayacağı yönünde.