Askerlik ve Kıdem Tazminatı
Herkese merhabalar,
5 yıldır çalıştığım işimden askerlik nedeniyle (Tecilimi bozdurmak suretiyle) ayrılıp kıdem tazminatımı almak istiyorum. Tecil bozdurma işlemini bugün yaptırdım. Kasımda askere gideceğim söylendi. Takıldığım konular;
- Acaba bu durumda işten ne zaman ayrılabilirim (Kasımda askere gideceğimi varsayarsak bu ay ayrılabilir miyim)
- İşten ayrılırken ne yapmam gerekiyor (Şirkete 10 gün öncesi vs haber verme gibi)
- İşten istifa dilekçemi verirken herhangi bir ek belge (Silüs kağıdı vb.) vermem gerekiyor mu ?
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Eklemeniz gereken birşey varsa onu da yazarsanız çok sevinirim.
İyi günler
Cevap: Askerlik ve Kıdem Tazminatı
Kasımda askere gidecekseniz, bu ay askerlik göreviniz nedeniyle sözleşmenizi feshedip ayrılabilirsiniz.
Kıdem tazminatınız ancak işverene sevk belgenizi sunduğunuzda almaya hak kazanabilirsiniz.
askerlik durum belgesini aldım. sevk tarihimde 02.11.2015 yazıyor. Bu askerlik belgesi ile iş sözleşmemi feshedebilirim değil mi ? Bir de şirketime askere gideceğimi söyledikten sonra kanunen bir süre beklemem gerekiyor mu ? İhbar süresi gibi. Yoksa dilekçemi verip ayrılabilir miyim ? Cevaplarınız için çok teşekkürler
Dikkat: Dilekçenizde İSTİFA diye bir kelime olmasın. İstifa başka bir şey. Siz, Sayın Kırcalı'nın dediği gibi, "askerlik göreviniz nedeniyle sözleşmenizi feshedecek"siniz. İstifa etmeyeceksiniz.