Yeni yatak aldım geri iadesi mümkün müdür?
Merhaba, bir internet sitesinden yatak aldım üründen hiç memnun değilim bir gün yatmama rağmen belimi aşırı derecede ağrıttı ve ürünü iade etmek istedim, ancak ürünü kullandığım için hijen gereği iade alamayacaklarını söylediler, ben ürünün rahatlığını kullanmadan test edemezdim, ürünü aldığım sitede 12 cm yazıyor ancak ürün 7 cm, "Tamamen ortopedik olan yatak size rahat bir uyku sağlar." diyor ve asla böyle bir durum söz konusu değil, telefonda konuştuğum yetkili bayan bana ürünün günlük kullanıma uygun olmadığını söyledi ancak ürünü aldığım sitede kesinlikle bunu belirten bir açıklama söz konusu değildi, ürünün faturasını da kaybettim ancak aldığım gün hemen iade talebinde bulundum ve kredi kartıyla aışveriş yaptım kredi kartı ekstresi fatura yerine geçer mi?
Özeti :)
1- Yatak iade edilebilir mi?
2-Satıcı tüketiciyi yanılıtıyor bu geri iade etmem için lehime bir durum olur mu?
2-Faturayı kaybettim kredi kartı ekstresi fatura yerine geçerli olur mu?
Teşekkür ederim.
Cevap: Yeni yatak aldım geri iadesi mümkün müdür?
7 yada 12 cm gibi özellikler varmı? Ürünü birgün kullandığınızın isbatımı var. Bir naylona sarıp bantlayıp aynı kargo ile gönderebilirsiniz.
Fakat ürün 12 cm yerine 7 cm geldi ise zaten ayıplı ürün durumunda ve reklamında yanıltıcı bilgi içeriyor. Bu nedenle ürün ayıplı ürün durumunda zaten.
Mesafeli satış sözleşmesinde ürün ne olarak geçiyor?
Bu tür ürünler hijyen gereği geri alınmaz. İnternettende alsanız memnun kalmayıp iade hakkınız yok. Ama ortada yanlış bilgilendirme varsa o zaman farklı tabi durum.
Aldığım internet sitesinde yatak kalınlığı 12 cm yazıyor ama bana gelen yatak 7 cm, ben sonuç ne olursa olsun denemek istiyorum nereye başvurmam gerekir, nasıl adımlar izlemeliyim
Firmadan sonuç alamıyorsanız Tüketici sorunları hakem heyetine başvurun.