Kimliğim üçüncü şahıslara haberim olmadan teslim edildi
Merhabalar bir spor salonunda ücretli havlu karşılığında bıraktığım kimliğimi spor salonunda unuttum. aradan zaman geçince kimliğimin kayıp olduğunu farkedince arayışlara başladım bundan bir kaç gün sonrasında ise olan oldu, aynı mağazada çalıştığım ve tesadüfen aynı spor salonuna giden başka biri elinde kimliğimle yanıma gelip spor salonunda unuttuğumu onun da görevliden teslim aldığını söylemiş. Kan beynime sıçradı tabiki, spor salonu benim kimlik kartımı hiç tanımadığı aramızda akrabalık ilişkisinin bile olmadığı bir başka kişiye nasıl sorgusuz sualsiz vermiş olabilir? Bu kimlikle yapılabilecek ve benim başıma dert açabilecek okadar kötü niyetli şey var ki, bu durumda benim nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda sizden yardım istiyorum.
Cevap: Kimliğim üçüncü şahıslara haberim olmadan teslim edildi
Alıntı:
Rouenast rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar bir spor salonunda ücretli havlu karşılığında bıraktığım kimliğimi spor salonunda unuttum. aradan zaman geçince kimliğimin kayıp olduğunu farkedince arayışlara başladım bundan bir kaç gün sonrasında ise olan oldu, aynı mağazada çalıştığım ve tesadüfen aynı spor salonuna giden bir başka biri elinde kimliğiyle yanıma gelip spor salonunda unuttuğumu onun da görevliden teslim aldığını söylemiş. Kan beynime sıçradı tabiki, spor salonu benim kimlik kartımı hiç tanımadığı aramızda akrabalık ilişkisinin bile olmadığı bir başka kişiye nasıl sorgusuz sualsiz vermiş olabilir? Bu kimlikle yapılabilecek ve benim başıma dert açabilecek okadar kötü niyetli şey var ki, bu durumda benim nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda sizden yardım istiyorum.
Kimliğinizi bir yerde bıraktığınızda geri almayı da unutmamak dışında mı??
:) Tabiki unutulmuş olması benim tarafımdan yapılmış bir hata, fakat üçüncü şahıslara teslim edilmesi, o kimlikle üzerime şirket açılabilir, GSM hattı alınabilir, birsürü zarar görmeme sebep olacak şey olabilirdi. şirketin bu konudaki ihlalinin hukuki dayanağı nedir
Elbette size ait kimliği bir başkasına vermesine bir hukuki dayanak bulabilmek mümkün olmayacaktır.
Hayır olmaz , veremeyiz diyerek, çöpe de atabilirlerdi.
Hukuk sistemimizde şöyle yapılabilirdi, zarar görebilirdim, başıma iş açılabilirdi(ama ortada bir şey yok) benzeri durumların karşılığı yok.Olayın hukuki hiç bir tarafı yok.Buna benzer endişeleriniz varsa bundan sonra kimliğinize sahip çıkmak dışında izlenebilecek bir yol yok.