eski erkek arkadaşım tehdit ediyor,dava açabilirmiyim?
2 senedir maddi manevi hertürlü destek verdiğim erkek arkadaşım,beni sürekli aldatıp yalan söylediği ve eski eşi ile bir olup beni ters köşe yatırdığından dolayı ondan ayrıldım.Bana daha fazla yalan söyleyip, bensiz yapamayacagını ona şans vermem gerektiği yalanlarıyla kendimi bi güzel kandırıp,her seferinde ona döndüğüm ama sonunda onun rahatsızlığı oldugu sonucuna varıp, tatlı tatlı ondan ayrılmak istediğimi söylediim için ,bugün ondan hayatımı mahvedeceği, bana senet imzalatacagı ,beni eski eşim ve ailem olmak üzere beni herkeze rezil edeceği, ilerideki herhangi bir ilişkim oldugu takdirde bana her türlü kötülüğü yapacağını ,ve beni yaşadığım şehirde rahat vermeyeceğini söyleyen tehditler alıyorum.Bununla ilgili herhangi birşey yapabilirmiyim?
Cevap: eski erkek arkadaşım tehdit ediyor,dava açabilirmiyim?
Tehdit suçunun aşağıdaki şekillerde işlenmesi suçun ağırlaştırıcı sebeplerini oluşturur:
Silahla işlenmesi,
Birden fazla kişiyle birlikte işlenmesi,
Failin kendisini tanınmayacak hale getirerek işlenmesi,
İmzasız mektup veya özel işaretler kullanılarak işlenmesi,
Suç örgütlerinin oluşturduğu korkudan yararlanarak işlenmesi.
Tehdit suçunun yukarıdaki ağırlaştırıcı sebeplerinin en az birinin mevcudiyetiyle işlenmesi halinde verilecek ceza 2 ila 5 yıl arası hapis cezası olacaktır
Şantaj suçu, bir kimseyi hukuka aykırı veya yükümlü olmadığı bir şeyi yapmaya veya yapmamaya ya da haksız çıkar sağlamaya zorlamak veya bir kişinin şeref veya saygınlığına zarar verecek nitelikteki hususların açıklanacağı veya isnat edileceği tehdidinde bulunulmasıdır. Şantaj suçunun cezası 1 ile 3 yıl arası hapis cezası ile 5.000 güne kadar para cezasıdır.
Savcılığa su duyurusunda bulunun, maddi gücünüz yerindeyse bir avukat tutmanızda fayda vardır...