site yönetimi tarafından yapılan fazla tahsilatların geri alınması.
2009 yılından bu güne kadar 4 blok, 46 daireli bır sitede zemin katta oturmaktayım. Tapu arsa payım 954/19 dur. Diğer dairelerin ise 954/21 dir.
2009 yılından bugüne kadar yapılan apartman masraflarında arsa payı göz önünde bulundurulmadan masraflara eşit şekilde katıldım. Bu sene KMK. Nunu okuduğumda ise bunun yanlış bir şey olduğunu gördüm.
Madde 20 – (Değişik birinci fıkra: 13/4/1983 - 2814/9 md.) Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; (1) Katılmakla yükümlüdür
Madde 42
(Değişik dördüncü fıkra: 18/4/2007-5627/16 md.) Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. Ancak toplam inşaat alanı ikibin metrekare ve üzeri olan binalarda merkezi ısıtma sisteminin ferdi ısıtma sistemine dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı olarak oybirliği ile verecekleri karar üzerine yapılır. Bu konuda yapılacak ortak işlerin giderleri arsa payı oranına göre ödenir.
Denmesine rağmen site yönetimi şu anda yapılmakta olan Mantolama masraflarını bütün dairelere eşit olarak paylaştırmaktadır.
Soru 1. Mantolama masrafına ne şekilde iştirak edeceğim?
2. 2009 yılından beri tarafımdan yapılan fazla ödemeleri geri alıp alamayacağımı alabileceksem bunun için nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda yardımcı oluesanız sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: site yönetimi tarafından yapılan fazla tahsilatların geri alınması.
Kiracımısınız? Kat malikimi? Ne kadar aidat ve mantoloma gideri var. Toplantılara katılıp işletme projesini yada belirlenen aidatları kabül oyu verip imza attınızmı? Bu durumdan dolayı ne kadar bir para beklentiniz vardır?
Sitede daire sahibiyim. toplantılara katıldım sadece aidatlara kabul oyu verdim. daire başı 6300 TL mantolama masrafı var. daire baaşı aidat aylık 65 TL. tarafıma iade edilmesi gereken para tahminen 3000-4000 TL. arası olacağını düşünüyorum.
saygılarımla
Alıntı:
yilmazaktin rumuzlu üyeden alıntı
Sitede daire sahibiyim. toplantılara katıldım sadece aidatlara kabul oyu verdim. daire başı 6300 TL mantolama masrafı var. daire baaşı aidat aylık 65 TL. tarafıma iade edilmesi gereken para tahminen 3000-4000 TL. arası olacağını düşünüyorum.
saygılarımla
6300*46 =289.800 Tl /954=303,77*19=5771.70 Tl Mantoloma bedeli olması gereken Mantolomadan Fark 528,3 Tl
En son aidat eğer personel gideri yok ise
65*46=2990/954=3,13*19= 59,5 Tl Aylık 5,5 Tl yıllık ise 66 tl aidattan alacağınız çıkar. ve Toplam alacağınız 1000 Tl yi dahi bulmaz.
Fakat işletme projesini kabül edip hatta toplantıda aidatı kabül edip sonradan talep edebileceğinizi düşünmüyorum. Aidatlar genel giderler için harcanır ve sizinde arsa payınız çok farklı değil. Hakkaniyet gereği aidatları eşit ödemenizi öneririm. Mantolama için fark baya var. ve anladığım kadarıyla yeni. Bunun için ititraz edebilirsiniz.