Yeni Aldığım Evdeki Kiracıyı Evden Nasıl Çıkara Bilirim?
Öncelikle merhaba;
Yeni aldığım evin içerisinde kiracı vardı, almadan önce görüştüğümüzde kirada kalmaya devam edeceğini söyledi. Fakat alım satım işlemleri bittikten sonra kira sözleşmesi yenilemek için gittiğimizde kirada oturmayacağını söyledi ve sözleşme imzalamadı. 1 ay oturma müddeti olduğunu , bu 1 ay içerisinde herhangi bir ücret ödemeyeceğini ve böyle bir kira ücreti alma hakkımın olmadığını söyledi.
Bu söylediklerinde haklı mı yoksa kulaktan dolma bilgiler midir.
Birde hukuki olarak çıkması için ne yapmalıyım. Ben aldığım eve taşınmayacağım buna göre nasıl bir hukuki yol izlemeliyim.
Ben bu kiracıyı 1 ay içerisinde nasıl çıkara bilirim?
Mülkü alalı 3 gün oldu.
Şimdiden Teşekkürler.
Cevap: Yeni Aldığım Evdeki Kiracıyı Evden Nasıl Çıkara Bilirim?
Sizi kandırmaya çalışmış gibi, yeni ev alanların açmış olduğu birçok konuda kiracıya noterden bildirim yapıp evin yeni sahibi olduğunuzu kiranın şu hesaba yatırılmasını istemeniz gerekiyor diye bahsediyorlardı.
Tabi şu durumda var. Kiracı ayın 15 inde önceki ev sahibine yatırmıştır haliye siz evi aldığınız tarihte sil baştan bir kira daha ödemesi da mantıklı değil. O yüzden eski ev sahibinden kira ödeme tarihini, ödeme yapıpta mı oturduğu yoksa oturupta mı ödeme yaptığını filan öğrenip ona göre hareket etmeniz saha sağlıklı ancak boşaltmama ihtimaline karşı her şekilde noterden tebligatınızı yapın bence.
Cevap: Yeni Aldığım Evdeki Kiracıyı Evden Nasıl Çıkara Bilirim?
eski ev sahibi kardeşi aralarında kontrat yapılmamış kira ödemeden oturuyormuş. şimdi bu kiracının 1 ay hukuki olarak oturma hakkı var fakat bana 1 aylık kira vermesi gerekiyor değil mi?
benim şimdi notere gidip evi aldığıma dair evde oturana bilgi yollamam mı gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra evden çıkması kesin midir.