Trafik Kazası, Hırsızlık.
Merhabalar. 30 Mart tarihinde Gece vardiyasında (00:00 - 08:00) çalıştığım iş yerine aşırı alkollü olarak geldim. sabah mesainin bitmesine yakın fenalaştığım için eczane/hastane ye gitmek için şirkete ait aracı aldım. yolda giderken otobüs çıktı önüme ve otobüse çarpmamak için refujlara kırıp ağaca çarparak durdum araba ikiye koptu vs. Hastane raporlarına göre 148.9 Promil alkol çıktı kanımdan.
Şimdi iş yeri dava açtı hakkımda haklı olarak fakat, davayı hırsızlık olarak açtı. bildiğim kadarıyla. Mahkemeden gelen kâğıtta gece işyerine gelerek aracı hırsızlayarak trafiğe çıkmıştır vs. yazıyordu.
daha sonraki gelen kağıtta da gece çalıştığı şirketin aracını izinsiz alarak trafiğe çıkmıştır yazıyor.
Mahkeme 03.09.2015 tarihinde
Bu arada mesai arkadaşımın beni alkollü olduğum için durdurmaya çalıştığı kamera kayıtlarında görünmektedir. fakat şirket bunu zorla aldı gibisinden yorumlamışlar.
Aracın meblasının ödenmesi için davayı açtılar. avukatlık masraflarını da karşılayacağım sanırım. davaya 8 avukat ile girmiş.
bu arada şirketten yine gece vardiyasında çalışan arkadaşım benim aracı istediğim zaman (şahsi işlerimde) kullandığımı biliyor. şahit olarak yazdırsam fark eden birşey olurmu.
sanırım şirket hapise girmemi istiyor.
Sabıkam tertemiz Hapise girmem mümkünmü.
Mahkeme 2.asliye cezada.
Lütfen bu konu ile ilgili yardımcı olun. psikolojim çok bozuldu bu konuyu düşünmekten.
Cevap: Trafik Kazası, Hırsızlık. Yardıma ihtiyacım var..
Cezaevine girme gibi bir seçeneği en son ihtimal olarak düşünün.Yargılamanız neticesinde ceza alsanız bile buna itiraz hakkınız (temyiz) bulunuyor.
Durumunuz karışık, tanıkların etkisi olacaktır lehinize ama ben şirket çalışanlarının sizin lehinize tanıklık yapacaklarını sanmıyorum çünkü işsiz kalmaktan korkacaklardır.Gözdağı gitmiştir onlara.
Size tavsiyem, eğer ceza almak istemiyorsanız, ya da minimum ceza ile sıyrılayım diyorsanız ilk önce bir daha alkollü araç kullanmayın, ikincisi de avukat tutun.
Avukat tutmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Alıntı:
Alwuwush rumuzlu üyeden alıntı
Cezaevine girme gibi bir seçeneği en son ihtimal olarak düşünün.Yargılamanız neticesinde ceza alsanız bile buna itiraz hakkınız (temyiz) bulunuyor.
Durumunuz karışık, tanıkların etkisi olacaktır lehinize ama ben şirket çalışanlarının sizin lehinize tanıklık yapacaklarını sanmıyorum çünkü işsiz kalmaktan korkacaklardır.Gözdağı gitmiştir onlara.
Size tavsiyem, eğer ceza almak istemiyorsanız, ya da minimum ceza ile sıyrılayım diyorsanız ilk önce bir daha alkollü araç kullanmayın, ikincisi de avukat tutun.
Avukat tutmanızı şiddetle tavsiye ederim.
İlginiz ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim.
Kaza yaptığım tarihte çalıştığım bir arkadaşım vardı.
onunda gözünü korkutmaya çalışmışlar. o tabi çekinmemiş. üstüne gitmişler o da işi falan bırakmış çıkmış.
çocukla görüştüm ben şahitlik yapabileceğini söyledi. bunun etkisi olabilir sanırım öyleyse.
Bu arada içimi rahatlattınız tekrar teşekkür ederim.
O nasıl firmaymış öyle 8 avukat tutmuş, 1 avukat yapıyor muymuş işi, :)
Alıntı:
draj3n rumuzlu üyeden alıntı
İlginiz ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim.
Kaza yaptığım tarihte çalıştığım bir arkadaşım vardı.
onunda gözünü korkutmaya çalışmışlar. o tabi çekinmemiş. üstüne gitmişler o da işi falan bırakmış çıkmış.
çocukla görüştüm ben şahitlik yapabileceğini söyledi. bunun etkisi olabilir sanırım öyleyse.
Bu arada içimi rahatlattınız tekrar teşekkür ederim.
Tanık olarak dinlenir tabi, etkisi olur mu hakimin kanaatinde, sonuçta tanık beyanları somut delillere göre zayıftır, yani salt tanık beyanıyla mahkumiyete karar verilemeyeceği hususunda yargıtay kararları da mevcuttu bildiğim kadarıyla, eğer ki tanık beyanları ile cezalandırılma yoluna gidilse, çok yakın bir arkadaşına kafanı gözünü kırdırırsın, sonra husumetin olan birisinin yaptığını söyleyerek şikayetçi olursun, 2 tane de yalancı tanıkla adamı attırırsın içeri, öyle yağma yok.
Demek istediğim, eğer ki o arkadaş tanıklık yaparsa senin lehine, bu senin için iyi olur, en azından hakimin kanaatinde.
Hakim, işten neden çıktı derse, zaten düşünüyordum olayla alakası yok felan desin.Yoksa beni çıkarttılar derse, arkadaşının işyerini karalamak için tanıklık yaptığını düşünebilir.
Hukukçu arkadaşlar her zaman daha iyi bilirler, siz bence onların dediklerini daha çok dikkate alın, bizimkiler sadece kendi düşüncemiz.
geçmiş olsun.