Miras tasarrufunun iptali hususunda
Selamlar efendim;
Babam biriktirmiş olduğu tasarrufu ile ablama bir daire aldı.Tapuyu da direk ablamın üzerine çıkardı.
Fakat yaşadığı sürece tapuya dairenin gelirinin kendisine ait olduğuna dair ve satılamaması için şerh koydurdu.
Bizden mal kaçırmak amacı ile yapmış olduğu bu eylem karşısında babam öldükten sonra hukuki bir hakkımız
bulunmaktamıdır.
Saygılarımla
Cevap: Miras tasarrufunun iptali hususunda
Alıntı:
celo53 rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar efendim;
Babam biriktirmiş olduğu tasarrufu ile ablama bir daire aldı.Tapuyu da direk ablamın üzerine çıkardı.
Fakat yaşadığı sürece tapuya dairenin gelirinin kendisine ait olduğuna dair ve satılamaması için şerh koydurdu.
Bizden mal kaçırmak amacı ile yapmış olduğu bu eylem karşısında babam öldükten sonra hukuki bir hakkımız
bulunmaktamıdır.
Saygılarımla
Babanızın miras olarak bırakacağı başka daire vs de var mı?
merhaba sayın avukatım rahatsızlık veriyorsam ozur dilerim benim arsam var kat karsılıgı anlaştık sözleşme yapıcam noterden neye dıkkat etmem gerekiyor hazır bir sözleşme varmı sizde 10 daire iki asma katlı dukkan yapılacak dukkanlar yuzde 50 olacak kura çekicez dukkana dairelerin birini mutait verecek birini ben secicem noterde nasıl bir sözleşme yapmalıyım dairelerin metrekareleri eşit olacak daha proje çizilmeye başlamadı başlayacak olurya kalkıpta 1+1 yapıpta bı katta onu bana vermeye kalkmasın bu durumda ne yapmalıyım proje cıkmadan on protokol mu yapmam lazım bilgilendirirseniz çok memnun olurum saygılar son olarak noterde sozleşme yaptıgım zaman arsa yıne benım uzerime oluor demı sonradan ben ona dairelerin tapusunumu veriyorum
Merhaba, erdoğan kırcalı bey. Sizebir soru sormak istiyorum miras ile alakalı.
Babamın seneler sonra evlilik dışı bit çocuğu olduğunu öğrendik. Annem ben ve kardeşim öğrendi. Sonrasında babam, 2 taşınmazını anneme tapuda satış yoluyla sattı. Benim sormak istediğim; babam, vefat ettikten sonra, gayrimeşru olarak doğan çocuk bu taşınmazlar üzerinden hak iddia edebilir mi? Eğer hak iddia ederse, etmemesi için ne yapmak lazım. Aynı zamanda bu gayrimeşru çocuğu babam nufusuna aldı. Çok teşekkür ederim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yapilan devir isleminin mirastan faydalanmanin onunu kesmek icin oldugu açık, babanizin vafatından sonra , yasalar onünde sizinle eşit haklara sahip olan oz kardeşiniz ( gayrimeşru dediginiz) dava açarak saklı payını alabilir.
Peki bunun önünü kesmek için ne yapmak lazım erdoğan bey? Nasıl yararlanmamasını sağlayabiliriz? Vasiyetname düzenlese olurmu? Yardımlarınızı rica ediyorum.
Alıntı:
Cansu Kulan rumuzlu üyeden alıntı
Peki bunun önünü kesmek için ne yapmak lazım erdoğan bey? Nasıl yararlanmamasını sağlayabiliriz? Vasiyetname düzenlese olurmu? Yardımlarınızı rica ediyorum.
"Gayrı meşru çocuk" dediğiniz kişi, sizin öz be öz kardeşinizdir. Mirastan pay almak sizin gibi onun da hakkıdır. Onun sizi mirastan mahrum bırakmaya çalışması ile sizin onu bırakmayı çalışmanız arasında fark yoktur. Hukuk, bunu gerektirir.
Yani hukuki olarak bir şey yapamayacağınız gibi, yapmamanız doğru olandır.
Alıntı:
Cansu Kulan rumuzlu üyeden alıntı
Kişinin kendisinin miras hakkı peşine düşmemesi dışında,
hiç şansınız yok.