öncelikle merhaba , ben hukuk 3 sınıf öğrencisiyim, merak ettiğim bir konu var. okulumu bitirdikten sonra savcı olmak istiyorum ama teyzem yüz kızartıcı suçtan hüküm giydi. bunun bir engeli var mıdır savcı olmaya ?
Printable View
öncelikle merhaba , ben hukuk 3 sınıf öğrencisiyim, merak ettiğim bir konu var. okulumu bitirdikten sonra savcı olmak istiyorum ama teyzem yüz kızartıcı suçtan hüküm giydi. bunun bir engeli var mıdır savcı olmaya ?
Suçun şahsiliği prensibi işlemiyor mu bu konuda? Teyzenizin işlediği bir suçta sizin ne gibi bir kusurunuz olabilir?
Bu memlekette illa birilerinin teyzesi, dayısı, baldızı suç işlemiştir.Savcıları, hakimleri uzaydan getiremeyeceğimize göre(suçun şahsiliği prensibine hiç girmiyorum) böyle bir durumun bir kişinin savcı/hakim olmasını etkilemesi düşünülemez.Ancak baba, anne veya kardeş devlete karşı işlenmiş suçlardan birinden hüküm giydiyse güvenlik soruşturması olumsuz olur ve mülakatta sorun çıkar.Ama teyzem 10 sene önce çanta çaldıydı diye bir şey çıkacağını sanmıyorum.
Katip alımı için bile torpilin gerekiyor. Sizi işe alacak kurumdaki o dönemki insanların hakimiyeti önemli. Referanslarınız torpiliniz önemli. Bu tür personel alımlarında Mülakat diye birşey var. Almıyorum dedimi almaz. Sebebi bazene torpiliniz yok diyedir. Bazen siyasi görüşünüz uygun değil diyedir. Bazen tipinizi beğenmediklerindendir. Sonuçta her 20 kişiden biri alınacaktır.