binalar arasına örülmüş duvar
iyi günler.
yan bina sahibi iki bina arasına, aşağıda linklerini verdiğim fotoğraflarda görüldüğü gibi, neredeyse bir insan boyunda duvar ördü.
örmemesini, örüldükten sonra da duvarın yıkılmasını söyledik. hem dışardan dükkanların, binanın görünmesini hem de dükkan içerisinden sokağın görülmesini engelliyor.
tuğladan örülüp sıvanmış. kaldırımda çocuklar oyun oynadığı için yıkılması durumunda hayati tehlike de var.
durumla ilgili ilçe belediyesine şikayette bulunduk. ancak verilen cevapta "SÖZ KONUSU DUVAR PARSEL SINIRLARINDA ÖRÜLMÜŞ OLUP MEVZUATA UYGUNDUR" denildi. böyle bir şey nasıl olabilir? yarın öbür gün DİKENLİ TEL örmeye kalksa parsel sınırlarında denilip bir şey yapılmayacak mı? yıkılması durumunda sorumlusu kim olacak binaların dış cepheleriyle ilgili ve kaldırım işgalleriyle ilgili mevzuat yok mu? hukuki olarak duvarın yıkılması, yıktırılması için ne yapılabilir? yıktırılması mümkün müdür?
cevabınız için teşekkürler.
http://goo.gl/Kv9nio http://goo.gl/SZ0UqR http://goo.gl/rD9tKM http://goo.gl/Q73NqR
Cevap: binalar arasına örülmüş duvar
Resimdeki binanın yanında da aynı durum var. Üstelik orada demirle çevrilmiş durumda. Sizde kaldırıma doğru merdiven yaptırmışsınız herkes gibi ve binanızın dışında. Bildiğim kadarıyla Bahçe duvar yükseklikleri belirli yüksekliğe kadar yapılabiliyor. Burada sanki yüksek gibi ama Binanın koduna göre kurtarıyorda olabilir. İmarlık bir durum. Bir mimar yada mühendisten bilgi alabilirsiniz. usülsüz bir durum var ise dava açarsınız.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Resimdeki binanın yanında da aynı durum var. Üstelik orada demirle çevrilmiş durumda. Sizde kaldırıma doğru merdiven yaptırmışsınız herkes gibi ve binanızın dışında. Bildiğim kadarıyla Bahçe duvar yükseklikleri belirli yüksekliğe kadar yapılabiliyor. Burada sanki yüksek gibi ama Binanın koduna göre kurtarıyorda olabilir. İmarlık bir durum. Bir mimar yada mühendisten bilgi alabilirsiniz. usülsüz bir durum var ise dava açarsınız.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler.
benim öğrenmek istediğim PARSEL SINIRLARINDA ÖRÜLMÜŞ OLUP MEVZUATA UYGUNDUR denilmiş. burada parselden kastın ne olduğu?
2. ve 4. fotoğraflara bakarsanız, duvar bina balkonundan yaklaşık 30 cm kadar dışarda. aynı şey merdivenler için de geçerli ki merdivenler de çok daha fazla dışarda. merdivenlerle ilgili de yine kendilerini uyardık, çok dışarda ve yüksek olduğunu söyledik. bizim merdivenler 3 basamak ve kaldırım işgal etmiyor. diğer binanınki 5 basamak ve 2 basamağı kaldırımda.
bahçe duvar yükseklikleri ile ilgili olarak da Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine göre
"Bahçe duvarlarının yüksekliği, binaların yol tarafındaki cephe hatlarının önünde (0.50) m. yi, gerisinde ise (2.00) m. yi geçemez. Ayrıca üzerlerine yükseklikleri (1.00) m. yi aşmayan parmaklık yapılabilir." şeklindeymiş. mevzuattan kasıt da bu ise kendi parseli de olsa kaldırıma bu yükseklikte yapılmasına müsaade edilmemesi gerekmez mi?
açıkçası durumla ilgili bir kez daha belediyeye başvurup, sonuç alamazsak belediyeden de şikayetçi olmayı düşünüyoruz. böyle bir durumda en hızlı nasıl sonuç alabiliriz?
tekrar teşekkürler.
Parsel sınırları içinde demek; Duvar örülen alanın binaya ait olduğu anlamına gelir. Bina balkonundan dışarda olabilir. Ama arsa sınırları içindedir. Evet duvar örülen alan kaldırım üstünde gibi gözüküyor ama bu kaldırım kamuya ait olan bir yer olmayabilir. yada tümü olmayabilir. Bunu ölçmeden bilemeyiz. Siz şikayetinizde haklı olabilirsiniz. Belediyeden gelenler birebir ölçme yapmamış olabilirer. Bu durumun yasal olduğundan en garanti bir harita mühendisine ölçüm yaptırarak emin olabilirsiniz.
Sizin kaldırımınız 3 basmak. Ama önünüzdeki kaldırım 5 değil 6 basamak merdiven basamağı gibi yüksek yapılmış durumda. :)
Daha geçen gün başıma geldiği gibi, belediyelerdeki kimi personel "iş çıkmasın" diye böyle söyleyebiliyor. Bir harita mühendisi, oraların halihazır haritaları vardır, oradan bakıp "bina duvarından itibaren şu kadar santim" diye söyleyebilir.
Bana mı sordunuz soru sahibine mi?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Bana mı sordunuz soru sahibine mi?
Soru sahibine yazdım ancak sizede cevap verdim, ben birşeyi biliyorum belediyelerin çoğunda para konuşuyor ama ben benim belediyeyi birkaç ay içinde savcılığa vereceğim, bu sefer baltayı taşa vurdular gittiler mahkemeye sahte evrak gönderdiler 2 defa.
Alıntı:
lyon rumuzlu üyeden alıntı
hangi belediye bu?
istanbul küçükçekmece belediyesi.