İdare mahkemesi sonucunu temyize gönderdiler.
Merhaba , idare mahkemesinde kazandığım davayı danıştaya temyize gönderdiler.
Normal şartlarda tebliğ tarihinden sonra davalı idare 30 gün içerisinde dava sonucunu uygulaması gerekli idi.Fakat temyize göndereceklerini öğrenmiş bulunmaktayım.
Son duruma göre artık kararı 30 gün içinde uygulamak zorunda değiller mi ?
Değillerse danıştaydan sonuç ne zamana kadar çıkar ?(yd talepli)
Yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkürler.İyi Çalışmalar
Cevap: İdare mahkemesi sonucunu temyize gönderdiler.
YD zaten bir an önce uygulanmasını sağlamak için var.Yani böyle davalarda YD talebiniz öncelikli değerlendirilir.
Esastan görüşmeleri biraz (bayağı bi) zaman alacaktır.
Alıntı:
Alwuwush rumuzlu üyeden alıntı
YD zaten bir an önce uygulanmasını sağlamak için var.Yani böyle davalarda YD talebiniz öncelikli değerlendirilir.
Esastan görüşmeleri biraz (bayağı bi) zaman alacaktır.
Sanırım yanlış anlatttım.Yd talebim reddedildi ama idare mahkemesinde davayı kazandım.Geçen hafta davalı idareye karar tebliğ edildi.Onlarda temyize göndermişler.Yani temyiz sonuçlanana kadar kararı uygulamama hakları varmı?
Teşekkürler
karşı tarafta danıştaya YD talepli gönderdi diye anladım.
aynı şekilde YD öncelikle sonuçlandırılır, esastan daha sonra karar verilir.
YD kararı beklenir yani.
İdareye kararın tebliğ edilmesinden itibaren, lehinize olan karar 30 gün içinde uygulanır merak etmeyin, bir kararın temyiz edilmesi, bir yargı kararının uygulanmasına engel değildir. Rahat olun.
Alıntı:
vista70 rumuzlu üyeden alıntı
İdareye kararın tebliğ edilmesinden itibaren, lehinize olan karar 30 gün içinde uygulanır merak etmeyin, bir kararın temyiz edilmesi, bir yargı kararının uygulanmasına engel değildir. Rahat olun.
Merak ettiğim şey buydu teşekkür ederim.