Apartman yönetimi ile ilgili Problem var
Arkadaşlar apartman yönetimi ben tatilde iken bir karar alıyor çatıdaki tüm antenleri toplatıp tek anten (çanak) yapıyor fakat Kabloları balkonlardaki bacalardan geçiriyor balkondaki bacalar projede barbekü bacası ve bende barbekü yaptırdım şimdi bana bunu kırmalısın diyor ...
zaten tartışmada bu noktada çıkıyor balkonda barbeküm var ve baca içinden kablo geçiyor ve ben barbekümü kullanamıyorum ...
Barbekü Projede var olan ve yasak olmayan bir durum - Biraz araştırma yaptım bacalar ortak kullanım yerine giriyor ve böylece bir değişiklik için proje değişikliği gerekiyormuş ve benim barbekü yıkılması içinde mahkeme kararı gerekiyormuş... ve Yönetim bunun üzerine ne gerekiyorsa onu yaparız mahkemede görüşürüz dedi Durum ne olur?
Ben gelir gider defterlerinin incelenmesini isteme hakkım var mı? Yönetimin elindeki Projeleri ve dosyaları ve arşivleri nasıl elde edebilirim? nasıl bir yol izlemeliyim?
Yönetimi denetleme olayı kurula verilmiş kurulda da zaten onun akrabaları var ... dışarıdan birinin yönetimi denetme şansı var mı?
Cevap: Apartman yönetimi ile ilgili Problem var
1-Barbekü yaptırmış olabilirsiniz ama genelde bu barbeküler kullanılamıyor malesef. Dumanı kokusu herhesi rahatsız ediyor. Bizim apartmanımızdada herkesin barbeküsü var ve kimse kullanamıyor malesef.
projede olan bir şeyide kırdırmaları söz konusu değil. Ama bacaların kullanılmasını engelleyebilirler.
2-Yöneticinin faaliyetlerini Kat maliklerinin yarısı isterse her zaman, denetçi ve kat malikleri kurulu inceleme ve denetleme hakkına sahiptir. Siz tekbaşınıza inceleme yetkisine sahip değilsiniz ve böyle bir hakkınızda yok. Fakat varsa bir usulsüzlük kat maliki olarak dava hakkınız var.
yani bacalardan kablo geçirebilir mi ? barbekü bacalı ve kapalı bir barbekü duman olayı bacasından çıkıp gidiyor evde yemek yapmaktan daha az bir kokusu oluyor ...
Sizin evinizde koku olmayacağı doğru. Ama öyle bacadan falan çıkıp gitmiyor malesef. Kabloları geçirebilirlermi nasıl karar aldılar bilmiyorum. Ama bacayı kullanmanıza karışabilirler. Sebep: Kötü koku ve duman. Yaz aylarında yerleşim bölgelerinde kömürlü barbekü bile yakamazsınız. Gazlı ve elektrikli barbeküler var. Davlumbanızı açın orada yapın diyeceğim ama ilk aklınıza gelen cevap evin içi kokar olacak. İşte üst alt ve yan komşuları bu derece etkiliyor. Neden kullanmanızı engelleyebilirler anladınızmı?
peki barbeküyü engellediler ben kabloların geçmesini engelleye bilirmiyim ?
Yargıtay ın çağın gerekliliği olarak Ana yapıya zararı olmayan Çatıda çanak anten tesisi kurulabileceği( Sizde zaten bu ortak bir tesis) Bunun için yazılı izin alınmasına gerek olmadığı şeklinde kararları var. Kablosunun bacadan geçmesinin zararı varmı oda yok. Sonuçta elektrik tesisatı değil.
Ama illaki ben bunu engelleyeceğim diyorsanız. Sulh hukuk mahkemesine başvurup ortak alanda Porejeye aykırı olarak tesisat yapıldığından tespit yapılmasını talep edip dava açıp şansınızı kullanabilirsiniz.
Televizyon kablolarını "tesisat" olarak nitelemek çok zorlama olacağı gibi, böyle bir sistemin tüm sakinler için fayda sağladığı da açık. Bunu kaldırtma yönündeki davayı kazanma şansınızın çok düşük olduğunu düşünüyorum.
Peki kişi bacayı amacına uygun olarak, yani baca olarak normal bir şekilde kullanırsa, yani barbekü yaparsa ne olacak? Kablolar zarar görür mü? görürse, "bacadan geçirdiğimiz kablolar, bacanın baca olarak kullanılması sonucu zarar gördü" gibi bir şekilde kişiye dava açılabilir mi? :) Bu tür bir durumda, yani bacaların iptali gibi büyük bir durumda, oy çoğunluğu değil, oy birliği aranmıyor mu?
~150ye yakın dairesi olan evde, binanın yan tarafındaki devasa reklama, sadece tek bir kişi itiraz ediyor diye problem oldu. Oy birliği sağlanmaksızın reklam asamazsınız diye dava açıldı yönetime. Ki onun dairesinin reklamla uzaktan alakası yok ayrı bir tarafta, aynı dairede ikamet eden, 1.dereceden akrabası önceden yönetici idi, reklamı şirketle kendi anlaşıp, kendi astırdı, yönetici olamadı diye uğraştırmak için yapıyor bunlara rağmen, kötü niyet olduğu halde, mahkeme ilgilenmiyor bile olayın öncesiyle, kimin astığı ile vs. O anki davaya bakıyor sadece. Reklam asmak için oy birliği gerekiyorsa, 1 kişi bile buna engel olabiliyorsa, bacaların içinden kablo geçirmek için iptali gibi çok daha önemli birşey, nasıl tüm dairelere sorulmadan uygulanabiliyor?
Eğer tüm komşularınızın TV seyretmesine engel olmak istiyorsanız, bir kilo biftek alıp akşam barbeküde pişirmekle işe başlayabilirsiniz. Bakalım kablolar zarar görecek mi? :)
Tabii ki bunu yaparken kablo tesisatını değiştirmeyi ve komşularınızın TV seyredemedikleri için uğrayacakları zararı karşılamayı göze almadan bunu yapmanızı önermem.
Alıntı:
Fixit rumuzlu üyeden alıntı
Peki kişi bacayı amacına uygun olarak, yani baca olarak normal bir şekilde kullanırsa, yani barbekü yaparsa ne olacak? Kablolar zarar görür mü? görürse, "bacadan geçirdiğimiz kablolar, bacanın baca olarak kullanılması sonucu zarar gördü" gibi bir şekilde kişiye dava açılabilir mi? :) Bu tür bir durumda, yani bacaların iptali gibi büyük bir durumda, oy çoğunluğu değil, oy birliği aranmıyor mu?
~150ye yakın dairesi olan evde, binanın yan tarafındaki devasa reklama, sadece tek bir kişi itiraz ediyor diye problem oldu. Oy birliği sağlanmaksızın reklam asamazsınız diye dava açıldı yönetime. Ki onun dairesinin reklamla uzaktan alakası yok ayrı bir tarafta, aynı dairede ikamet eden, 1.dereceden akrabası önceden yönetici idi, reklamı şirketle kendi anlaşıp, kendi astırdı, yönetici olamadı diye uğraştırmak için yapıyor bunlara rağmen, kötü niyet olduğu halde, mahkeme ilgilenmiyor bile olayın öncesiyle, kimin astığı ile vs. O anki davaya bakıyor sadece. Reklam asmak için oy birliği gerekiyorsa, 1 kişi bile buna engel olabiliyorsa, bacaların içinden kablo geçirmek için iptali gibi çok daha önemli birşey, nasıl tüm dairelere sorulmadan uygulanabiliyor?
Duvarın yada apartman ortak alanlarınının kiralanması, ortak alan kullanımının başkasına devredilmesi demektir. Burada bacanın tamamen iptali söz konusu değil. Kullanımı yasaklanıyor sadece.