Fazla mesai, usulsüz çalıştırma, zora koşma
Babamin ricası üzerine açtığım bu konu biraz uzun lakin özet geçeceğim değerli avukat arkadaşlar yardimci olursaniz çok seviniriz.
Babam özel bir şirkette tır şoförü ve 18 saat neredeyse hep sürüyor tırı dur durak yok .Sahid olarak takograf çıktıları ve irsaliyeler var ayrıca araca kamera da taktım kayıt halinde sürekli .Babam artık bıktım yardım et de tazminat alarak bırakalım şu vicdansiz adamın işini deyince bende yardimci olmak için bilgi toplamaya başladım .Son olarak 2250 maaş alıyor lakin bankaya asgari ücret yatıyor yani vergi kaçırıyor bu adamın 35 tane tır 35 şoförü var hepsini bu şekilde ele eve çalıştırıyor.
Nasıl bir yol izlemeliyiz yardimci olursaniz Allah razı olsun.
Herkese şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Fazla mesai, usulsüz çalıştırma, zora koşma
Paranın geri kalanını elden mi veriyor yoksa bir şekilde banka ile mi gönderiyor?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Paranın geri kalanını elden mi veriyor yoksa bir şekilde banka ile mi gönderiyor?
Genelde elden verse de bankadan da avans şeklinde para ihtiyacı olduğunda bir kaç kere atmisligi var mesela bu ay yolladi maaş harici 1000 lira avans şeklinde açıklamaya öyle yazmış gördüm atm de
Kaynak: https://www.hukuki.net/showthread.php...#ixzz3hsKpO1YN
Yok mu yardım edebilecek fikrini paylasabilecek değerli arkadaşlar
aynı sorulara ben de cevap arıyorum fuatefe .sorularınıza cevap bulabildiyseniz buraya da bununla ilgili birkaç şey yazarsanız çok sevinirim. teşekkürler
Noter ihtarnamesi ile Fazla mesailerinizin ödenmediği ve maaşınızın sgk ya eksik bildirildiğinden haklı nedenle iş akdinizi fesh ettiğinizi işveren bildirirsiniz.
İhtarnamede Kıdem tazminatınızı, Maaş alacaklarınızı,fazla çalışma ücretlerinizi, hafta sonu ve genel tatil ücretlerinizi, kullanmadığınız yıllık ücretli izinleriniz var ise bunların ücretlerini, talep edersiniz
İşveren bu ihtarnameye uymaz ise dava açmanız gerekir.
Dava için bir avukata ihtiyacınız olacak. Elinizdeki belgeler delildir. Babanız ile beraber çalışmış yada hala çalışan 2 şahit bulursanız çok daha iyi olur.