Şikayetçi olmuştum 2 yıl sonra dava açılmış ama artık yurtdışındayım
Merhaba,
trafik kazasında şikayetçi olmuştum 2 yıl önce yeni dava açılmış şimdi uyaptan gördüm tanık olarak dinlemek istiyormuş aksi takdirde CMK71 falan yazmış mahkeme.
İyi de ban artık yurtdışında yaşamaya karar verdim :/
1 dava için de TR'ye kadar gidip-gelmek en az 3000$ maaliyeti olur bana. Bu durumda karşı tarafın yiyeceği cezadan daha ok ben ceza yemiş gibi olurum :)
NE yapsam acaba? E-devlet üzerinden şikayeti geri çeksem olur mu? BİMER üzerinden mahkemeye yazı göndersem desem ki ben en az 2 sene turist olarak bile Türkiyeye dönemem burada kayıt yaptırdım okula diye. Olur mu sizce?? Ki burada vize alırken okula devam durumuna da bakıyorlar bazen. Dünyanın en zor vize alınan ülkesi.
Cevap: Şikayetçi olmuştum 2 yıl sonra dava açılmış ama artık yurtdışındayım
Bana göre 3 seçenek var.
1'nci seçeneğiniz TR ye gidip, mahkemede ifade vermeniz.
2'nci seçeneğiniz, bir avukata vekalet göndermeniz ve kendinizi burada temsil ettirmeniz, avukatınızın ilgilenmesi.Tanıklıkta avukatın etkisi ne olur bilmiyorum.
3'üncü seçenek ise, Adalet Bakanlığı'nın, bulunduğunuz ülke konsolosluğuna ifadeniz için yazı göndermesi, bunun o ülke diline çevrilmesi vs vs vs en az 1 yıl.
Karar sizin.
Alıntı:
Alwuwush rumuzlu üyeden alıntı
Bana göre 3 seçenek var.
1'nci seçeneğiniz TR ye gidip, mahkemede ifade vermeniz.
2'nci seçeneğiniz, bir avukata vekalet göndermeniz ve kendinizi burada temsil ettirmeniz, avukatınızın ilgilenmesi.Tanıklıkta avukatın etkisi ne olur bilmiyorum.
3'üncü seçenek ise, Adalet Bakanlığı'nın, bulunduğunuz ülke konsolosluğuna ifadeniz için yazı göndermesi, bunun o ülke diline çevrilmesi vs vs vs en az 1 yıl.
Karar sizin.
UYAP a baktım adresim artık yurtdışı görünüo o zaman 3. seçenek olacak galiba :/
Teşekkürler cevap için :)
Davacı olduğum bir davada karşı taraf yurt dışında deyince hakim ohoooo bu dava bitmez demiş karşı taraf hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Sanık yurda girerken göz altına alınıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış ve zaten davayada gelmişti.
benimki farklı bende ben şikayetçiyim karşı taraf sanık :)
aslında artık şikayeti geri almak istiyorum taa buradan uğraşamayacağım davayla filan zaten 2 yıl sonra dava açılacağını bilsem şikayetçi olmazdım. ceza alsa ne olacak ki onu da erteleyecekler uğraştığıma değmez.
da şikayetimi yurtdışından nasıl alırım bilmiyorum. BİMERden göndersem olur mu:/
Bimerden başvuru olmaz. Nasıl bir kaza ve başka deliller varmıydı bilmiyorum. Dosyaya göre değişimekle birlikte hakim yokluğunuzda kararda verebilir. Karar vermeyebilirde. En kötü ihtimal Türkiye ye dönüşte yakalama kararı ile karşılaşırsınız.
yakalma kararı nasıl oluyor? nöbetçi mahkemede ifadem alınıp serbest mi bırakılıyorum :/
Gördüğüm bir olayda mahkeme değil, polis almıştı ifade. İfade de "HAGB istiyor musunuz" idi. Sanık "evet" deyip imza attı hepsi bu. Ama git gel birkaç saat zaman tabii.
Şikayetçi olarak da eğer şiakeyet bağlı bir suç ise, sizi "uzlaşmak istiyor musunuz" diye sormak için çağırıyor olabilirler.
Vazgeçseniz de ifade vermek zorunda olduğunuzdan durum değişmeyecek. Aynı zahmete katlanacaksınız. Talimatla Konsolosluk veya Büyükelçilikte ifadeniz alınabilir mi bir araştırın. Bimer ile falan olmaz. Olayı trafik kazası deyip geçiştirmişsiniz, ayrıntı yok. Eğer kazada yaralandı iseniz ve olayda bilinçli taksir, olası kasıt gibi durumlar varsa vazgeçmeniniz bir anlam ifade etmeyebilir. Bu durumda kamu davası devam eder. İsterseniz davayı katılan sıfatı ile takip edebilir, isterseniz de katılmak istemiyorum diyebilirsiniz.