18 Yaş Altı Hırsızlık Suçu
yaklaşık 3 ay önce internetten bir siteden gördüğüm kredi kartı bilgileri ile alışveriş yaptım ve 1 hafta önce polis arayıp çocuk şubeye gelmemi istedi gittim kart sahibi şikayetçi olmuş ve ip adresimden bulunmuşum ardından savcılığa götürdüler savcıya ifade verdim herşeyi dosduğru anlattım ve karşı tarafın zararı ne kadarsa karşılayacağımızı söylerek ifade verdim ifadenin ardından avukat savcılıktan aldıgımız ifade kağıdını aileme verdi ve bizi araycaklarını söyledi sanırım mahkeme için sorum ise biz karşı tarafın zararını ödemeye hazırız ödememize rağmen ne gibi ceza alırım sicilim temiz bu olayı tamamıyla parayla kapatabilirmiyiz eğerki hapis cezası gibi durum olursa hapis cezasını paraya çevirebilirmiyiz çünkü eğer hapis cezası gibi bi durum olursa okul hayatım biter.
Cevap: 18 Yaş Altı Hırsızlık Suçu
cevaplarmısınız + yaşım 16
Kaç paralık alışveriş yaptınız?
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Kaç paralık alışveriş yaptınız?
380 tl birde ya ödemeyi kabul etmezlerse ne yapacağız ayrıca 2 ayı geçti fakat hala eve mahkeme kağıdı gelmedi
Kart nosunu biliyorsun madem parayı karta yatır dekontu götürüp savcılığa ibraz et iyi olur.
Alıntı:
Kart nosunu biliyorsun madem parayı karta yatır dekontu götürüp savcılığa ibraz et iyi olur.
aradan 3,4 ay geçti neredeyse bilmiyorum kart numarasını sitede paylaşılmıştı savcıya sormuştum fakat ptt den hesap açma tarzında birşey demişti fakat tam anlamamıştım pttden nasıl yatırabilirim karşı tarafın adına paralarını birde parayı geri ödemek içni mahkemeyi beklemeye gerek yok yani dimi.
Avukatınızdan yardım isteyin karşı tarafın adresini bulup ödemeyi yapabilir mahkemeyi beklemeye gerek yok hatta daha iyi olur kanımca.
Alıntı:
Avukatınızdan yardım isteyin karşı tarafın adresini bulup ödemeyi yapabilir mahkemeyi beklemeye gerek yok hatta daha iyi olur kanımca.
Mesajlarınız teşekkürler birde son bi sorum daha olucak parayı yatırdıktan sonra hapis cezası filen alırmıyım ve alırsam paraya çevirebilirmiyiz.
Kesin bir şey söylemek bu aşamada zor çünkü siz hırsızlık olarak addettiğiniz suç bilişim sistemlerini ve banka kanallarını kullanmak suretiyle yapıldığı için ağırlaştırıcı sebep yine de zararı karşılamış olmanız aktif pişmanlık hükümlerinden olası erteleme ve paraya çevirme gibi lehinize uygulanacak işlemlerden yararlanmanızı sağlayabilir.
Alıntı:
Kesin bir şey söylemek bu aşamada zor çünkü siz hırsızlık olarak addettiğiniz suç bilişim sistemlerini ve banka kanallarını kullanmak suretiyle yapıldığı için ağırlaştırıcı sebep yine de zararı karşılamış olmanız aktif pişmanlık hükümlerinden olası erteleme ve paraya çevirme gibi lehinize uygulanacak işlemlerden yararlanmanızı sağlayabilir.
Aslında ifadeye götürdüklerinde hem karakolda hemde savcıya sormuştum savcıda cezan 18 yaşından küçük oldugun için ve zararı karşılayacağın 1 yıl hapis demişti onuda adli para cezasına çevirebilrsin demişti ama yinede korkumdan sormak istedim öyle bi ceza alırsam biter okul hayatım.