Evin boyalı teslim edilmesi
yaklaşık 15 aydır kiracıyım ilk sözleşmem 2015 mayıs ayında bitti yeni sözleşme imzaladım haziran 2015 de ve ağustos 2015 de tayinim nedeni ile çıkmam lazım tası9nacagım ilk sözleşmede ev boyalı teslim edilmiştir denildi ikincisinde de aynı şekilde ancak evde sadece bir odada üç beş yerde delik var boyasında hiç sorun yok nerdeyse ev sahibi yinede boyatmamı istiyor sonuçta kiracıyım ama boya eskimezmi evin kullanımından dolayı hiç mi kiracı olarak hakkım yok
- - - Updated - - -
ayrıca evi tutarken emlakçıdan tuttum emlakçı devamlı arayıp evi boşaltırken boyamam gerektiğini söylüyor emlakçının böyle bir hakkı varmı
Cevap: Evin boyalı teslim edilmesi
Bildiğim kadarıyla normal kullanımdan dolayı eskidiğinde sorumlu değilsiniz. Ancak bir hatanız varsa sorumlu olabilirsiniz
Haziran 2015 te yenilenen kira sözleşmeniz haziran 2016 da sona erecek, ama siz 10 ay önceden tahliye etmek durumundasınız.
En kötü haliyle , ev sahibiniz erken tahliyeniz nedeniyle tekrar kiraya verinceye kadar boşta geçen sürenin kirasını dava yoluyla alabilir. Bu da tahmin ediyorum boya badana bedelinden pahalıya mal olur sizin için.
Ayrıca 15 ay kullanılmış evin boya badanası, ev çok temiz kullanılmış olsa dahi, en fazla yeni yapılmış gibi olur ama ilk girdiğiniz hali gibi olmaz. Kaldı ki bahsettiğiniz bir kaç delik zaten bir tamirat ve sonrasında da boya işi gerektirecektir.
İnatlaşmadan boya badana masrafına katlanmanızın ( kalan sürelerin kiraları nedeniyle) sizin için daha hayırlı olacağını düşünüyorum.
ev sahibi kiracıyı bulmuş bile cıkayım diye tutturuyo zaten