Yargitaydan gelen tebligat
Merhaba
Ağır Cezadaki dosyam Yargıtayda. E devlette dosyam İncelemede-Dosyanız henüz sonuçlanmamıştır diye görünüyor. (Hergün kontrol ediyorum.) Fakat 1 hafta önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından tebligat geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının Yargıtay Ceza Dairesine gönderdiği karar gelmiş. Tarih olarak da 10 ay öncesinin tarihi yazıyor. Fakat tebligat yeni elime geliyor. Fakat e devlette dosya sonuçlanmamış görünüyor. Teşekkürler
Cevap: Yargitaydan gelen tebligat
O tebliğname.
Savcı dosyayı inceledikten sonra, ilgili ceza dairesine kararın Onanması ya da Bozulmasına karar verilmesini mütalaa eder.Sizin bu mütaalaya cevap hakkınız var.
Ama yargıtay, kararında, savcının mütalasında onama istiyor diye onayacak ya da bozma istiyor diye bozacak diye bir şey gelmesin aklınıza.
Dosyanızın sonuçlanması en az 1 sene sürer.
Çok teşekkür ederim. Benim buna itiraz sürem ne kadar peki.
Alıntı:
EEEDDA112233 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Ağır Cezadaki dosyam Yargıtayda. E devlette dosyam İncelemede-Dosyanız henüz sonuçlanmamıştır diye görünüyor. (Hergün kontrol ediyorum.) Fakat 1 hafta önce Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından tebligat geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının Yargıtay Ceza Dairesine gönderdiği karar gelmiş. Tarih olarak da 10 ay öncesinin tarihi yazıyor. Fakat tebligat yeni elime geliyor. Fakat e devlette dosya sonuçlanmamış görünüyor. Teşekkürler
benimkide aynısı 10 ay önceki tarih bu tebligata karşılık ne yapılabilir bozulmasına diye yazıyor bende onmasını istiyorum
Alıntı:
EEEDDA112233 rumuzlu üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim. Benim buna itiraz sürem ne kadar peki.
CMK297/3 gereği tebliğnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren bir hafta içinde yazılı olarak cevap vermeniz gerekir
- - - Updated - - -
Alıntı:
yalnızkişi rumuzlu üyeden alıntı
benimkide aynısı 10 ay önceki tarih bu tebligata karşılık ne yapılabilir bozulmasına diye yazıyor bende onmasını istiyorum
Sizin istemeniz bişey değiştirmez, karar lehinize çıkmış mahkemede, karşı taraf temyiz etmiş, yargıtay savcısı bozulsun demiş.
Ama yargıtay savcısının bozulsun demesiyle karar bozulmaz, dayanak önemli, belki kanun değişti, sanığın lehine bir durum oluştu.
Örneğin, sanık 2011 yılında A suçundan 5 yıl hapis cezası almıştır.2012 de bi yasa çıkar der ki '' A suçunun alt sınırı bundan sonra 1 yıl, A suçunu işleyene iyi halden indirim yapılsın''
Bu sefer yeni kanuna göre sanık 5 yıl değil de 2 yıl ceza alıyor.
O zaman da karar bozulur ve yeniden yargılama yapılır.İlle de haksızlıktan veya haklılıktan değil.
çok teşekkür ederim pekikurumun avukatıyla konuşsam temyizden vazgeçme imkanı varmıdır
Arkadaşlar ağir cezada mahkeme oldum beraat karar ama kurum yargıya tasidi yargida beklemekte. Bu zaman asimini nasil anlariz ...dava zaman aşimi mı ceza zaman asimi mi hangisine girer zaman asiminda.
Yargitayda dosyam var suç tarihi 8 yılı doldu zaman aşımı olurmu sahtecilik ve dolandırıcılık tan. Beraat ettim yargıya temyizde zaman aşımı dolmadimi acaba