Telif Hakkı Alınmış bir Fotoğrafın Kullanımı
Verilecek cevaplar için şimdiden herkese teşekkür ederim.
Bir hafta önce kendinin avukat olduğunu belirten bir bayanla telefonda görüştük ve internet sitemizde çağrı numarası adı altında internetten bulunan bir bayan yüzü resmi altına iletişim numaramız yazılarak kullanılmıştır bu bayan resminin telif hakkı olduğunu belirterek gerekli hukuki işlemleri başlatabilir veya resim ile ilgili isteyecekleri miktarı ödememiz durumunda sorun olmayacağını belirtmişti. Karşı taraftan konu ile ilgili mail gönderileceği söylenmişti (sanırız istenecek ücret v.s) fakat bugüne kadar bir hafta geçmesine rağmen mail gelmeyince bizi arayan numaraya dönüş yaptık ve telefon açılmadı bize bildirilen resmin satıldığı internet sitesindeki telefonu da aradığımızda o telefonda açılmadı ve sitede telefon haricinde hiç bir adres bulunmamaktadır, karşı tarafa şuanda ulaşamıyoruz. Şunu da belirteyim ki telefonda görüşmemizde resmi kaldırmamamızı aksi taktirde direk hukuki işlem yapılacağı idi, fakat biz kullanılan resmin telif hakkının olduğunu ilk defa bayandan öğrendiğimiz gün resmi siteden çıkarttık. Bu durumda yapmamız gereken ile ilgili bilgi vermenizi rica ediyoruz. Resmi sitemizden çıkarttığımız halde bile hakkımızda yasal işlem yapabilirler mi?
Saygılar.
Cevap: Telif Hakkı Alınmış bir Fotoğrafın Kullanımı
ykenar selamlar
aynı durumdan muzdaribim. soruna cevap verilmemesi enteresan. acaba ikimizide arayan aynı kişilermidir? çünkü bende aynı şekilde iletişim bölümündeki görsel için arandım.
Cevap: Telif Hakkı Alınmış bir Fotoğrafın Kullanımı
Merhaba,
Aynı konu benim de başıma geldi. Ben de resmi kaldırdım fakat konu hakkında bir şey de öğrenemedim. Sizlerin durumunda bir gelişme var mı?
Orjinali 10$ a satılan bir resmin 25 katı fiyat istemek bana pek mantıklı gelmiyor. Bu başlı başına bi kazanç kapısı olabilir, eğer kanunlar buna izin veriyorsa. :(
Son durumunuzu paylaşırsanız sevinirim.