Sigortasız işçi çalıştırma sorunsalı
Yaklaşık 5 aydır bugün yarın diye eski iş yerim beni sigorta yapacağım diye oyaladı. Şu anda sadece 7 günlük bi sigorta gözüküyor. Bunun üzerine hir hafta önce işten ayrıldım ve içeride bi. Liradan fazla alacağım var. Bu adam da paramı vermeyeceğini söyledi.
Ben de bunun üzerine 170 i aradım ama orada olmadığım için benim bi hak iddaa edemeyeceğimi söyledi. Iş mahkemesine git gibisinden beni salladı.
Ama işin komik kısmı benim bi hakkım var ve onu almak istiyorum. Bu kadar zor mu hakkını istemek anlamıyorum.
Ayrıca orada çalıştığıma dair hâla orada çalışan arkadaş var. Ofise yakın olan esnaf var video ve ses kayıtları var. Kısacası orada çalıştığımı ispatlayabilirim.
Sadece hakkımı almak istiyorum bunu için ne yapabilirim.
"Yanlış bi kelime yazmışım onu Düzelttim :)" ama baya bi ironik olmuş bu sihir işi
Cevap: Sigortasız işçi çalıştırma sorunsalı
Elinizde deliller, kamera kayıtları şahitler var ise sihir yapmanıza gerek yok. Hizmetlerinizin tespiti ve alacaklarınız ile ilgi emredici hükmü ancak mahkemeler verir.
Alıntı:
afili_filinta rumuzlu üyeden alıntı
Kısacası orada çalıştığımı ispatlayabilirim.
Sadece hakkımı almak istiyorum bunu için ne sihir yapabilirim.
Sizi sallamış değiller,
artık orada çalışan olmadığınız için, tesbite gidildiğinde orada bulamayacaklar sizi, işkur inceleyip tesbitte bulunabilir ancak, ödenmesi için herhangi bir yaptırım gücü yoktur.
O nedenle sihire falan bulaşmadan iş mahkemesinde hizmet tesbiti ve ödenmeyen ücretlerinizin ödenmesi talebiyle dava açmak geriye kalan tek yaptırımı olan yol.
Davanızda bahsettiğiniz kişilerin şahitliğinden yararlanabilirsiniz, çalışmanızı ıspatlayabildiğinizde, sihire büyüye gerek kalmadan tahsil yoluna gidebilirsiniz.
Büyü işine girdiğinizde, bu sıcaklarda yapılacak ufacık bir hatayla yanlış büyü, ters tesir durumları oluşup, allah korusun kısmetinizin falan bağlanmasına da neden olabilirsiniz.
Teşekkür ederim yorumunuz için ama benim asıl öğrenmek istediğim hangi mahkemeye gitmem ve nasıl bi dilekçe yazmam gerektiği.
- - - Updated - - -
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Elinizde deliller, kamera kayıtları şahitler var ise sihir yapmanıza gerek yok. Hizmetlerinizin tespiti ve alacaklarınız ile ilgi emredici hükmü ancak mahkemeler verir.
Benim danışmak istediğim hangi mahkemeye gitmem ve nasıl bi prosedür izlemem
Dava iş mahkemelerinde görülür. Herhangi bir hak kaybına uğramamanız için, Önce bir avukata gidip dikelçenizi yazdırıp davayı kendiniz açmanızı. Yada vekil tayin etmenizi tavsiye ederim.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Dava iş mahkemelerinde görülür. Herhangi bir hak kaybına uğramamanız için, Önce bir avukata gidip dikelçenizi yazdırıp davayı kendiniz açmanızı. Yada vekil tayin etmenizi tavsiye ederim.
Avukat işi çok para. Ayrıca sanırım ben kendi devamı açsam bile sanırım yine para alıyorlar. Bunun miktarı nedir acaba
250 TL civarında dava masrafı ödenir, mahkeme bilirkişi talep edebilir, 200 TL gibi bir rakamda ona peşinen ödemeniz gerekir. Davayı kazanırsanız tüm masrafları davalıdan tahsil edersiniz sonrasında.
O zaman iş sihire kalıyor mecburen :)