Üzerime kalan bu borçtan nasıl kurtulabilirim
Eşim kendi borçlarını ödemek için benim adıma kredi çekmişti. Ödemiyor ve şu an ayrıyız boşanma davamız devam ediyor. Bu borçla ilgili elimde eşimin kendi el yazısıyla yazdığı şu şu numaralı kredi borcu bana aittir şeklinde yazısı ve altında imzası var. Bu borçtan kurtulmak için ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.
Cevap: Üzerime kalan bu borçtan nasıl kurtulabilirim
Borç sizin borcunuz.Krediyi çektikten sonra kime verdiğinizi yada verip vermediğinizi banka bilemez.Bu borçtan kurtulamazsınız ama ödediğiniz miktarları eşinizden talep edebilirsiniz.Elinizdeki kağıt ancak buna yarar.
Bunun için hangi mahkemeye başvurabilirim borcu öde demekten yoruldum. Parayı kullanan kendi sıkıntısını çeken benim. bir sonuç elde edebilir miyim bu davadan?
Öncelikle o kağıt iyi bir yere saklayınız.
muhatap eşinize direk ilamsız icra takibi yaparsınız , eşiniz 7 gün içinde icraya itiraz etmese paranızı haciz yolu ile elinde sonunda faiziyle birlikte alırsınız.
Eğer 7 gün içinde İTİRAZ ederse sizde itiraz iptal davası açmak suretiyle elinizde bulunan O İMZALI EVRAKI VE KREDİ SÖZLEŞMESİNİ kanıt göstererek en az %25 icra inkar tazminatı ve bütün masraflarda borca eklenerek siz davayı kazanarak icra işlemine kaldığınız yerden devam edersiniz.
- - - Updated - - -
SÖZ KONUSU EVRAKTA TAM OLARAK NE YAZIYOR ?
cümle cümle yazmanızı rica ederim ....
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle o kağıt iyi bir yere saklayınız.
muhatap eşinize direk ilamsız icra takibi yaparsınız , eşiniz 7 gün içinde icraya itiraz etmese paranızı haciz yolu ile elinde sonunda faiziyle birlikte alırsınız.
Eğer 7 gün içinde İTİRAZ ederse sizde itiraz iptal davası açmak suretiyle elinizde bulunan O İMZALI EVRAKI VE KREDİ SÖZLEŞMESİNİ kanıt göstererek en az %25 icra inkar tazminatı ve bütün masraflarda borca eklenerek siz davayı kazanarak icra işlemine kaldığınız yerden devam edersiniz.
- - - Updated - - -
SÖZ KONUSU EVRAKTA TAM OLARAK NE YAZIYOR ?
cümle cümle yazmanızı rica ederim ....
kendisi normal bir kağıda şu şu numaralı kredinin borcu bana aittir yazıp imzaladı