Mağdurken Sanık Oldum Yorumlarınızı Bekliyorum
Herkese merhabalar. Kısaca olayı anlatmak istiyorum.
Eski kız arkadaşımla 11 ay boyunca birlikteliğim oldu. Beni aldattı o zaman ayrılacaktım ancak bir kereye mahsus affettim beni aldattığına ilişkin kanıtlarımda mevcuttur. İlerleyen zamanlarda anlaşamadığımızdan dolayı ayrıldık. Birbirimize vermiş olduğumuz eşyaları karşılıklı vermemiz konusunda mütabakata vardık. Ben ailem vasıtasıyla onun eşyalarını ailesine teslim ettim. Onlarda benim eşyalarımı eksik olarak verdiler. Aradan 3 4 gün zaman geçti benim onlarda kalan arkadaşıma ait arabanın ( o an ben kullanıyordum ) arka çıkma koltuğu ve kullandığım günlük eşyalarımı almam gerektiğini söyledim ama eşyalarım teslim edilmedi. Bir kez daha eşyalarımın bana teslim edilmesi gerektiği konusunda mesaj attığımda bana ; kırık ve çöplüğe atacağın koltuk için bizi rahatsız etme bekle göndericez diye mesaj attılar. ( mesaj kayıtları hepsi mevcuttur. ) Ancak aradan bir hafta zaman geçti bana hiçbir geri dönüş yapılmadı. Arkadaşımda sürekli beni telefonla arayarak koltuğu istedi arkadaşıma karşı itibarım yerle bir oldu ve arada kaldım. Arkadaşımı mağdur etmemek için arabanın koltuğunu almam gerekiyordu. Eski kız arkadaşım gece 04.00 a kadar bir mekanda çalışıyordu ve işten sabaha karşı çıkıyordu. Aradan artık 1 ay kadar zaman geçti ve ben gece 12 gibi telefonla aradım ama beni engellemiş ulaşamadım. Abimin telefonundan aradım ve telefon açıldı. ( aradığımda evde annem babam abim ve abimin kız arkadaşı da vardı ne konuştuğumu duydular ). Telefonla aradığımda koltuğu almak için geleceğimi söylediğimde bana annemi kötülemeye başladı, bende koltuğu almaya geleceğim bak arkadaşım sürekli beni arıyor ama eşyayı vermiyorsunuz dedim suratıma kapattı telefonu. Gece arabayla abim ben ve abimin kız arkadaşı oturduğu yere gittik. Apartman kapısı açıktı bizde yukarıya çıktık zile bastık 2 3 defa kapı açılmadı. ( önceden o evde 1 ayın 20 günü birlikte kalıyorduk ) Hemen sonra polisler geldi ve hakkımızda şikayet olduğunu söylediler. Karakola gittik ifade verdik.
Eski kız arkadaşım polislere şu şekilde ifade vermiş. Telefonla beni aradı ( SENİ BİTİRİRİM ) diye tehdit ettiğimi söylemiş. Ama ben kesinlikle böyle birşey söylemedim. İfadelermizden sonra polisler kızın kaldığı eve tekrar gittiler ve benim orada olan eşyalarımı arabaya koydular. Sonra bizde evimize gittik. 1 gün sonra hakkımda tedbir kararı çıkmış hemen gittim onu imzaladım. Evine 100 metreden fazla yaklaşmam yasaklanmış. Aradan 2 3 gün geçti hakkımızda şikayetçi oldular ama sonrasında annesi bana mesajlar atmaya başladı. Savcılığa gidip kızımı rahatsız etmeyeceğim diye ifade vermezsen asla şikayetimizden vazgeçmeyeceğiz ve annem biliyorsun bana virüs gönderiyor diyede annemi suçladı.( Annem bilgisayar açmayı bilmiyor ) Sonra babası defalarda beni aradı korkumdan telefonu açamadım tekrar bir iftiraya mağruz kalmamak için. İnanın psikolojim altüst oldu. Ben mağdurken bir anda şüpheli konumuna geldim. Hayatımda karakoldan içeri girmişliğim yok üniversite öğrencisiyim ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştım. Elimde Arama kayıtları da mevcut birkaç gün sonra sanırım savcının karşısına çıkacağım.
Bana fikir verebilecek olan birileri çıkarsa gerçekten manevi olarak çok rahatlayacağım inanın bana atılan bu iftiradan sonra mahkeme polis vs vs şeylerle uğraşmaktan artık hayattan zevk alamaz hale geldim.
Ben nasıl bir yol izlemeliyim ? Ne yapmam gerekir ? Yönlendirebilirseniz çok sevineceğim.
Teşekkürler.
Cevap: Mağdurken Sanık Oldum Yorumlarınızı Bekliyorum
İddia sahibi, iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Siz "bana şu şekil mesaj gönderdi" dediğinizde bunu ispatlamanız kolaydır. Ama "telefonda bana seni bitiririm dedi" iddiasının ispatı neredeyse imkansızdır. Eğer bunu gerçekten söylemediyseniz, bir sorun olmadığını düşünüyorum. Gelen mesajları saklayın, telefonla da konuşmayın. Bir şey gerekirse mesajlaşın. Böylece ispat kolay olur.
Efendim Karakolda karşı şahıs ifadesinde şöyle demiş. Telefonu hopörlere aldım evdeki bir arkadaşımda duydu diye söylemiş.
Bende telefonla konuştuğumda yanımda 4 kişi vardı hiçbir şekilde söylemedim seni bitiririm diye birşey. Yanımdaki insanları ( annem, annemin yeni evlendiği eşi, abim ve kız arkadaşı ) hepsini şahit olarak göstermelimiyim ?
Son olarak ; benden şikayetçi olduklarından sonra ailesinin beni telefonla defalarda araması onlar açısından suç sayılmaz mıdır ? Ve ailesinin bana söylemiş olduğu şöyle böyle yapmazsan şikayetimizi geri çekmeyiz dediğimizi yapacaksın gibi konuşması onların bana şantaj yapması olmuyor mu acaba ?
Bilgi verebilecek yok mu acaba zor durumdayım ?