Babam annemi dövdü sonra sizinle görüşeceğiz diyip çekip gitti
Selamlar!
19 yaşındayım ve üniversiteye hazırlanıyorum.Şu an çok berbat haldeyim.Bu siteyi de internette gezerken buldum belki bu kısıtlı zamanda derdime derman olursunuz diye konuyu açıyorum.
4 gün önce kardeşim ve ben dısardayken babam annemi evdeyken dövdü.Eve geldiğimizde evde epey kan vardı ve temizledik.Annemin su anda bile başı ağrıyor.
babam annemi dövdükten 2 gün sonra hastalandı hastaneye gittik böbreğinde taş oluşumu fln varmış.dövdüğünden beri nefret besliyorum zaten.neyse babam bugün bize bana bakmıyorusunuz diyip hakaret etti bende annemi neden dövdün beni bu yaşta yetim mi bırakacaksın dedim oda evet bırakacam evdede annenle görüşecez diyip cekip gitti.Şu anda ne yapacagımı bilmiyorum annemin kendinin altınları felan hepsi evde bizde yazlıktayız.1 ay sonra eve gelmeyi planlıyoruz.kusura bakmayın su an gerçekten fena durumdayım ancak bu kadarını özetleyebiliyorum.
meseleye gelecek olursak babam 2 evlilik yaptı 4 tane de üvey ablalarım var onlar su an kendilerine bakıyorlar babamda bu yazlıgı annemin üstüne yapmıstı ama bütün resmi evraklar tapu felan hepsi evde arabayıda annemin üstüne yapmıstı onlarında evrakları evde.şimdi eğer babamla düşman kesilirsek babam bu yaptırdıgı şeyleri annemin izni olmadan annemin üstünden alabilirmi?
annem öğretmen babam bütün ihtiyaçları felan hepsini annemin kartına yaptı bunu iptal edebilirmiyiz
ikinci olarak su an cok kötüyüm. su an ne yapmamı önerirsiniz lütfen yardımınıza cok ihtiyacım var
Cevap: Babam annemi dövdü sonra sizinle görüşeceğiz diyip çekip gitti
Annenizin üstüne yapılan araba ve yazlığı anneniniz haberi olmadan babanız alamaz ama karttaki borç annenize ait olur. Bence polise gidip şikayet edebilirsiniz. Ayrıca anneniz dayak yüzünden rapor alabilir mi? Belki babanızın eve gelmesini yasaklayacak bir karar çıkartabilirsiniz.
İlk önce cevabınız için çok teşekkür ederim.Sayenizde az da olsa içim rahatladı.Annemle konustum yarın hastaneye gidecez rapor cıkarttıracabilecezmiyiz bakacağız artık.Babamı maalesef polise verme gibi lüksümüz yok çünkü;
1-)annem buraya yabancı ülkeden babam tarafından kandırıp getirtdiği için burada ana tarafından hiç akrabamız yok ve yardımını alacak kimsemiz yok.
2-)babamın çevresi geniş, etrafı geniş ne yapar ne eder bir karar çıkarttırmayacağını düşünüyorum.eğer ben babamla düşman kesilirsem bize bakmayı keser elimizdeki mallarıda alır diye düşünüyordum sayenizde bunun olmayacagını biliyorum.
ek olaraktan (çok özür diliyorum zamanınızı calıyorum) eve gittiğimizde babam annemi dövmeye kalkışırsa (benimde müdaheleden başka sansım yok) müdahele edersem babam bana dava açabilirmi? ve eğer annem babamdan boşanırsa mahkeme babamdan bize bakması için para alabilirmi? ya da yardım alabilirmiyiz?
tekrar cevabınız için çok teşekkür ederim
edit:babam bizi 17 yaşıma gelene kadar dövüyordu ama ben büyüdüğüm için sinirini sadece anneme yönlendirdi.sabrediyordum ama bu seferki cok ağır oldu
Bir kere babanızın çevresinin geniş olmasının işe pek de yarayacağı kanaatinde değilim. Burada annenizin kimsesi olmaması dert değil. Kimse ile değil, kanunlarla iş görülür. Bir kere tam olarak yüzde yüz haksız olan tarafın babanız olduğunu unutmayın. Hastaneden rapor aldıktan sonra isterseniz polise değil de adliyedeki savcılığa gidin, çok korktuğunuzu, babanızın sizi de annenizi de dövdüğünü v.s. hepsini anlatın. Buraya ne anlattıysanız hepsini anlatın. "Çevresi geniş" kısmı dışında tabii.
Boşanma uzun sürer. Ama boşanana kadar da boşandıktan sonra da babanız size bakmaya devam etmek zorunda. Annenizi, anneniz çalışmadığı sürece tekrar evlenene kadar, evlenmezse babanız ve annenizden biri ölene kadar nafaka ödemek zorunda. Size de yaşınıza ve okuyup okumadığınıza göre para ödemek zorunda. Kısa zamanda bir de avukata gitmeniz faydalı olur. Avukatsız bu işleri, yürütmeye kalkarsanız çok zararınız olur.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Gerçekten beni çok mutlu ettiniz.Dediğiniz gibi avukata danışacağız.