Cevap: Menfi tespit davasi
KOYDUĞUM LİNKE TIKLAYINIZ VE SONUNA KADAR HİZLEYİNİZ
BORÇU ÖDEDİKTEN SONRA ABİNİZE ALACAK DAVASI AÇARAK ÖDEDİĞİNİZ PARAYI GERİ ALIRSINIZ
DİP NOT :KEFİLİK BAZI SARTLARI VAR BU SARTLAR OLMADIĞI ZAMAN İMZA SENİN OLSA BİLE İCRADAN KURUTULUSUN LÜtfen BU LİNKE TIKLA SONUNA KADAR HİZLE EMİN OLKİ ; CEVAPINI ALACAKSIN
https://www.youtube.com/watch?v=VvrxADQMK1A
teşekkür ederim abime dava açmayı düşünmüyorum kefalet sözleşmem yok sadece normal senet imzaladım.
Bu konuyu uzun olarak anlatmak istemediğim için o vidyoyu hizleyin
imza atmaya kefil olunmuyor ! ona ek KEFİLİN EL YAZISI ile kefil oldum gibe yazmazi zorunludur aksi taktirde gecersizdir :)
anladım videoyu izliyorum teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
bir avukat arkadaşım senetteki kefil yazısı bölüme bakma borçlu oluyosun dedi böylemi acaba
RİCA EDERİM :)
mahkemeye giderek İTİRAZ ETMEK SURETİYLE ÖDEDİĞİNİZ PARAYIDA GERİ ALIRSINIZ :)
TEBLİGAT YAPILDIMI SİZE ORDA NE YAZIYOR ?
- - - Updated - - -
KEFİL İBARESİNİ KOYDUNUZ MU SENETE ?
KAÇ KERE İMZA ATTINIZ ?
tebligatı ben değil abime yaptılar benim maaşım kesilince haberim oldu senete iki defa imza attım normal kırtasiyelerde satılan senet kefil ibaresi var.
- - - Updated - - -
ben sadece imza attım el yazısıyla yazı yada kefil yazmadım kefalet sözleşmesi yok normal adi bir senete imza attım borçlar kanununda kefalet sözleşmesi bölümünde eş rızası ve el yazısı olursa olur diyor. normal senet içinde geçerlimi bu maddeler madde 581-584 arası 6098 borçlar kanunu
- - - Updated - - -
http://bilgiara.com/resimler/0/hamiline-ve-nama-yazili-senet-nedir-045a13ec-asf.jpg linkteki senete imza attım
kanun koyucu kefil olanı korumak için düzenleme yapmıstır !
adi ve bütün borç senetlerinde geçerlidir
abinize gelen ÖDEME EMRİNİN FOTORAFINI KOYUNUZ (gizli bilgileri kapatarak )
borçlar kanuna aykırı kefil olduğunuza tespitini talep etmek suretiyle icra dosyasına ödenmiş paranın geri verilmesini talep ederek dava açmanız gerekir
https://www.hukuki.net/showthread.php...mzalanan-Senet
Bir önceki açtığınız konuda verilen yargıtay kararında da belirtildiği üzere, abinizin ticari mal alımı işi için düzenlediği senete kefil olmanızda eşin rızasının aranmayacağını düşünüyorum.
Kefaletiniz nedeniyle ödediğiniz miktar için abinize karşı aynı yolu izleyip dava açarak ödediğiniz miktarı tahsil etme hakkınız var ve bu yolla abinizin borcu için ödediğiniz miktarı tahsil etme şansına sahipsiniz.
Aynı şekilde, ( durumunuza bir fayda sağlayacağını düşünmesem de ) eşin rızası olmadığı gerekçesiyle kefaletinizin geçersiz sayılması gerektiği iddiasıyla da elbette dava açabilirsiniz.
teşekkür ederim erdoğan bey menfi tespit davası açıp borcun benim olmadığını ispatlayabilirmiyiz yada bu konuya böyle bir dava açılabilirmi bütün yolları deneyeceğim başka çarem kalmadı