Annem, ben reşit değilken vekaletle payıma düşen hakkımı abilerime devretmiş olabilir mi.
Merhaba ben 19 yaşımdayım. 16 yaşımda babamı kaybettim. 3 kardeşiz, babam öldüğünde reşit olmayan tek kişi bendim. Benim hakkım ise anneme vekalet edilmişti. Annemde ben 17 yaşındayken kendine düşen hakkı abilerime devretmek için belediyde işlemler yapıldı. Benim korkum ise, reşit olmadığım için vekaletle benim hakkımı da abilerime devretmiş olabilir mi. E devlet kapısı tapu kadastrodan mal varlığıma baktığımda üzerime ait olan (kendi aldığım) taşınmazı görüyorum fakat mirastaki hakkım olan hisseli tapuyu göremiyorum. Yani tapu üzerinde sadece bir taşınmaz gözüküyor, babamın bize bıraktığı taşınmaz gözükmüyor. Annem beni hakkımı devretmiş olabilir mi? Vekaletle bunu yapma şansına sahip mi? Eğer böyle bir durum olmuşsa hakkımı nasıl arayabilirim?
Cevap: Annem, ben reşit değilken vekaletle payıma düşen hakkımı abilerime devretmiş olabilir mi.
Annenize kalan hak vekalet değil, velayet hakkı. Mirasçılık belgesine göre (veraset ilamı) siz zaten mirasçısınız ama belki de anneniz veraset intikal işlemlerini yaptırmamış olabilir. Tapuya giderek rahmetli babadan kalma tapunun şu anda kimin üstüne olduğunu öğrenebilirsiniz (herkes tapuya bakamaz ama siz çocuğu olduğunuz için bakabilirsiniz).
Cevap: Annem, ben reşit değilken vekaletle payıma düşen hakkımı abilerime devretmiş olabilir mi.
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Annenize kalan hak vekalet değil, velayet hakkı. Mirasçılık belgesine göre (veraset ilamı) siz zaten mirasçısınız ama belki de anneniz veraset intikal işlemlerini yaptırmamış olabilir. Tapuya giderek rahmetli babadan kalma tapunun şu anda kimin üstüne olduğunu öğrenebilirsiniz (herkes tapuya bakamaz ama siz çocuğu olduğunuz için bakabilirsiniz).
Çok çok teşekkür ederim yardımınız için. Peki başka bir kişiye devir etme durumu var mıdır? Yani böyle bir olasılık hakkı var mı?
Ek olarak, tüm tapular e-devlette görünmüyor. Ancak Sayın Güngören'in dediği şekilde tapuya giderek bakılıyor.
Teşekkür ederim, bu içimi biraz ferahlattı. Yine de belediyeye gidip kontrol edicem.