35 Sene açılan dava bulunabilir mi
Merhabalar ,
Dedem 1980 yılında vefat etti. Vefat etmeden önce bir miras davası olduğunu duyduk. Elimizde net bir bilgi yok ancak ,
dedemin ölmeden az bir zaman önce bir avukat ile anlaştığını babam hatırlıyor. Birlikte dedemin miras olduğunu söylediği eve ve binaları görmeye gitmişler. Ancak avukat o zaman yaşlıymış ve onu bulma şansımız şu an yok .
Halamın kocası eniştem de , üzerinde dedemin babamın ve halamın isimlerinin bulunduğu , aynı zamanda ünlü bir sanatçını ailesinin
de isimlerinin varis olarak bulunduğu , İstanbul 'da ki çeşitle semtlerdeki ev bina vb. açık adreslerinin olduğu bir evrakı dedemin
kendisine gösterdiğini söylüyor. Eniştem de çok net bilmemekle beraber , babamın ve bu ünlü ailenin yunanistan'da ölen birisinin
mirasını paylaşmaya çalıştıklarını düşünüyor. Akraba olup olmadığımızı bilmiyoruz , ölen kişinin kimsesi yokmuş diye duymuş.
Ben şimdi 35 sene sonra bu olayı araştırmak istiyorum. Nereden başlamalıyım ne yapmalıyım bana yardımcı olabilir misiniz?
- Açılmış olan bu davaya ulaşabilir miyim ? (Hangi mahkemeye açıldığını vs bilmiyoruz.)
Cevap: 35 Sene açılan dava bulunabilir mi
Mahkemeler dosyaları 5 sene sonra SEKA'ya gönderirler ancak mahkemece verilen kararlar kalemlerde karar kartonu denilen bir dosyanın içerisinde saklanır. Ancak hangi mahkemede dava açıldığını bilmek gerek. UYAP olsaydı kolaydı ama eski sistem ancak bu kadar...
Avukatın dosyalarını devralan varsa ondan, Ünlü aileden bulabilirsiniz belki. Dava lehine sonuçlandı ise üzerinde tapuda gözükebilir. tapuya gidip kayıtları kontrol edebilirsiniz.
Yanıtınız için teşekkürler , herhangi bir tapu müdürlüğüne gitsem olur mu ve hangi belgeleri götürmeliyim acaba ?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Basri Gungoren rumuzlu üyeden alıntı
Mahkemeler dosyaları 5 sene sonra SEKA'ya gönderirler ancak mahkemece verilen kararlar kalemlerde karar kartonu denilen bir dosyanın içerisinde saklanır. Ancak hangi mahkemede dava açıldığını bilmek gerek. UYAP olsaydı kolaydı ama eski sistem ancak bu kadar...
Öncelikle yanıtınız için teşekkürler , sulh hukuk mahkemesidir diye düşünüyoruz ama ondan da birkaç tane var , ne önerirsiniz acaba ?
Merhaba ,
Avukatın ismini öğrenmiş bulunuyorum ancak 1990 yılında vefat etmiş. Miras davalarına Asliye hukuk mu yoksa sulh hukuk mahkemeleri mi bakıyor acaba ? Bir de avukattan yola çıkarak davaya ulaşabileceğim bir yol varmıdır?