Devlet bana yol verir mi ?
Arkadaşlar resim koyuyorum resimde herşeyi açıkca anlattım adam sırf inat olsun diye bahçeye geçtiğim yola dikenli tel çekti giremiyorum . Devlet bana yol verir mi mahkemeye verdim adli tatilmiş . http://www.hizliresimyukle.com/image/Qqj Herşey resimde mevcut . Yardım ederseniz çok sevinirim .
Eğer bilgi vermek isteyen arkadaşlar varsa email - gmail hesaplarını söylerse mesaj atabilirim .
Cevap: Devlet bana yol verir mi ?
Sizin tarlanızın sağındaki ve solundaki tarla sahipleri nasıl geçiyorlar tarlalarına?
Onlar senenin belirli günleri ekip biçmek için giriyorlar hepsi birbirini tanıyor laf söz olmuyor aralarında ama ben bu sene köye bahçe yaptım hepsi bana düşman oldu . Ben hiçbir şey yapmadığım halde adam geldi dikenli tel çekti geçirmem seni dedi kavga edecektim sırf yaşı büyük diye bişey demedim . Mahkemeye verdim sonuç çıkmıyor bekle bekle öldüm . Ben çok mağdur oluyorum . Toprak yolla benim tarlamın arası 10 metre filan . 10 metre yeri vermiyor
Alıntı:
Etoroish rumuzlu üyeden alıntı
Onlar senenin belirli günleri ekip biçmek için giriyorlar hepsi birbirini tanıyor laf söz olmuyor aralarında ama ben bu sene köye bahçe yaptım hepsi bana düşman oldu . Ben hiçbir şey yapmadığım halde adam geldi dikenli tel çekti geçirmem seni dedi kavga edecektim sırf yaşı büyük diye bişey demedim . Mahkemeye verdim sonuç çıkmıyor bekle bekle öldüm . Ben çok mağdur oluyorum . Toprak yolla benim tarlamın arası 10 metre filan . 10 metre yeri vermiyor
Adamın kendi tapulu malı, niye versin ki? Kavga etmeniz size zarar verir sadece, başkasına değil..
Bak güzel kardeşim benim o tarlaya geçmem gerekiyor aracımı bahçeme sokmam gerekiyor ne yapıyım helikopterle havadan mı atlayıp geçeyim oraya ? Mantıklı düşünmek gerekirse ordan yol verilmesi lazım tapulu malı ona lafımız yok . Ama kin bilemesi sıkıntı . Ben nasıl geçeceğim o tarlaya siz olsanız ne yapardınız ?
Alıntı:
Etoroish rumuzlu üyeden alıntı
Bak güzel kardeşim benim o tarlaya geçmem gerekiyor aracımı bahçeme sokmam gerekiyor ne yapıyım helikopterle havadan mı atlayıp geçeyim oraya ? Mantıklı düşünmek gerekirse ordan yol verilmesi lazım tapulu malı ona lafımız yok . Ama kin bilemesi sıkıntı . Ben nasıl geçeceğim o tarlaya siz olsanız ne yapardınız ?
Güzel kardeşiniz kim?
Güzel olan GEÇİT HAKKI konusundaki 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu 747.madde :
7. Geçit hakları
a. Zorunlu geçit
Taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebilir.
Bu hak, ilk önce kendisinden bu geçidin istenmesi önceki mülkiyet ve yol durumuna göre en uygun düşen komşuya karşı ve daha sonra bundan en az zarar görecek olana karşı kullanılır.
Zorunlu geçit iki tarafın menfaati gözetilerek belirlenir.